Hulkenberg i Palmer: Renault do kraja sezone može biti 4 najbrži bolid!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Renault je za drugu godinu otkad se vratio u Formulu 1 ciljao na peto mjesto u konstruktorskom poretku. No, ako je vjerovati njihovim vozačima, Jolyonu Palmeru i Nici Hulkenbergu – mogli bi biti još i bolji.

Borba u sredini poretka je vrlo neizvjesna i od utrke do utrke bi prednost mogla ići na stranu Williamsa, Force Indije, Toro Rossa, Haasa ili Renaulta. Na prvoj utrci sezone Nico Hulkenberg je došao do 11. mjesta, ali treba se sjetiti, uz ljubaznu pomoć Daniela Ricciarda i Red Bulla koji su ovaj vikend odradili za zaborav.

Palmer je za Motorsport portal izjavio da bi Renault kroz sezonu mogao doći do statusa četvrte najbolje ekipe:

“Cilj je bio top 5, ali naša početna pozicija je vrlo blizu tome. Vrlo je neizvjesno. Williams je malo ispred, ali mi imamo resurse potrebne da ih prestignemo.”

“Možda to neće biti konačna pozicija na tablici, ali po pitanju performansi u kasnijem stadiju sezone – ciljamo na to četvrto mjesto.”

Britanac je naglasio da je ovo prva “prava” godina za Renault jer su prošle godine nastupili s modificiranim Lotusom kojeg su kupili 2015. godine.

“Možete vidjeti što se sve događa u tvornici i konstantno dobivamo downforce na bolidu. To je prilično uzbudljivo. Tu smo mi kao ekipa u snažnoj poziciji – znamo što nam slijedi.”

“Ne mogu govoriti u ime drugih, ali znam da bi morali napredovati,” zaključuje Palmer.

Nico Hulkenberg se složio s kolegom i rekao da je Renault trenutno na začelju tog srednjeg dijela poretka, ali je ciljanje na četvrti najjači bolid realistično.

“Blizu je. Utrkujemo se sa svim tim ekipama. Mislim da je taj cilj realan, ali naravno, moramo napraviti prave stvari po pitanju razvoja. Donijeti prava poboljšanja i iskoristiti prave alate da bismo to postigli.”

“Definitivno je bolje kad ste tvornička ekipa pa imate više resursa, ali bitno je da se to preslika na stazu. Nije stvar samo u kvantiteti nego u kvaliteti.”

“Moramo dokazati da to možemo.”


Odgovor

5 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Renault do kraja sezone tu i očekujem, pogotovo nakon opet katostrofalne McH. Ali ne znam koliko će i peto mjesto biti za njih moguće kad imaju Palmera za volanom. Nije mi jasno šta su oni u tom Palmeru vidjeli da su ga ostavili za ovu sezonu, čim se saznalo da će on ostati pored Hulka u ekipi bilo je jasno da će ga Hulk izdominirati. Imali su tri francuska vozača na raspolaganju koji su sigurno bolji od Palmera i koje bi sigurno bili u stanju dovesti, a oni su se odlučili za Palmera. Grid bi mnogo bolje izgledao da je Ocon zamjenio njega u Renaultu, a Wehrlein umjesto Ocona u Force Inidiju otišao.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Kakva cetvrta ekipa da nije katastrofalne Honde bili bi predzadnji.


    0
    0

    0
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Bitna je fabrička podrška.
    Renault ima potencijala.
    Ne znam kako će završiti ove godine, ali očekujem njihov napredak kroz naredne godine, i naravno, preskakanje TRa, Willya i Indije.
    Tako da potez Hulka smatram dobrim i pametnim.
    A potez Renaulta da zadrži Palmera, naprotiv….


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.