Webber ponovo prognozira: Alonso bi mogao uskoro otići iz McLarena

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 20 komentara

Mark Webber misli da bi njegov dugogodišnji prijatelj Fernando Alonso mogao uskoro otići iz McLarena. Australac je sad stručni televizijski komentator, a u Melbourneu je danas izjavio da bi tri godine mučenja u Mclaren-Hondi mogle uskoro prijeći granicu tolerancije:

“Alonso možda ne ostane u ekipi. Možda će Stoffel uskoro imati novog momčadskog kolegu.”

“Mogu zamisliti da Alonso ne dovrši sezonu, vrlo je frustriran. Fernando nije tu za 6. ili 7. pozicije, on nije zainteresiran za bodove. On se želi boriti za podij,” kaže Webber.

Alonso je u komentaru ovog vikenda kao jedinu pozitivnu stvar izdvojio 1 sekundu razlike između sebe i Vandoornea, unatoč nagađanju da je Belgijanac imao tehnički problem.

Webber je simpatizer Vandoornea:

“Trebamo takav talent u Formuli 1. On je dobar tip i ispred sebe ima briljantnu karijeru.”

Na njega ovi problemi drukčije utječu i on si ih, po mišljenju Webbera, može dozvoliti:

“Vandoorneov bolid i ekipa nisu kompetitivni trenutno, ali Stoffel će dospjeti tamo. On si može dozvoliti ovakve trenutke. U prvoj sezoni učite o Formuli 1 i on ima priliku to raditi bez prevelike pažnje na sebi. Svi gledaju njegovu momčad i Hondu.”


Odgovor

20 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Isprike Ferrarijevcima, ali Webberu dao Bog da ti zatvore tu trgovinu u kojoj si kupio kuglu iz koje gledas buducnost…ima da Alonso pobjedi jos jednu utrku, pa makar svi ostali ne zavrslili ?


    0
    0

    0
  2. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Webbera treba slušati. Čovjek je lijepo predvidio da ce Vettel pobijediti danas ?

    Iako bila bi šteta da Alonso ode.


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Koje su opcije? Renault ili Mercedes? U Mercedes jedino ako se Bottas pokaze kao neuspjeh. A sta ako Mercedes krene po Vettela ovu godinu i ovaj recimo odluci otici( iako sumnjam)? Tko bi onda isao u Ferrari? Ricciardo?


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Sad gledaj pro prognozu Alonso kinga ?….Ako Bottas bude neuspjeh kako kazes i oni ulove Vettela, onda ostaje prazno mjesto u Ferrariju….S time da ni Raikkonen nije siguran…eto recimo dva mjesta u ferrariju i eto dolaze Ricci ili Verstappen i Grosjean, no naravno i Perez je u igri ili cak Bottas….FI i Haas ne dolaze u obzir jer su to timovi u kojima nemozes osvojiti naslov, a za Rbr sam uvjeren da ce uzeti nekog poput Sainza, zapravo sigurno njega tako da i to polako otpisujem, a prelazak u Ferrari je nemoguc….Ostaje ili McH ili Renault ili Wec, a posto cu ja gledat samo u okviru f1 onda bi to mogao biti renault koji ga i zeli u timu (vjerovatno umjesto Palmera) jer ako se ovi ne poboljsaju onda je to i jedina opcija


      0
      0

      0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Nakon današnje pobjede Vettel nigdje ne ide.


        0
        0

        0
      • fjaka Prikaži

        brutalice šta si se uskuka, proveja je alonzo lipih godina u odličnim bolidima. da je zapeo cilu svoju karijeru di je sad ka šta je njih puno tako zaglavilo zva bi ga alonzo kita :rofl: nikako nemogu prižalit pierluigija martinija. ne da nema dva-tri naslova nego nema ni jedno postolje u karijeri. kako ti putevi vozača u f1 nekom mogu bit tako lagodni a nekom tako trnoviti to je nevjerojatno.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Botas nije promašaj to se vidilo već u Australiji on je sasvim solidan vozač (dokazan u Wiliamsu)
        Treba samo vidjeti dali če pokazati zube kada bude imao priliku pobijediti Hamiltona ili če mu se maknuti,micati kao Niko 2015 i 2014.
        Mercedes je dobio što je htio dobrog drugog vozača sada je pitanje žele li marketinšku bombu u vidu Ham-Alo dvoboja ili žele mir u kuči a poznavajuči švabe biti će mir u kuči.


        0
        0

        0
  4. Nando
    Matek14 Prikaži

    iskreno.. vrijeme je da se oprosti od F1, a to govori osoba koja je propustila od 2004. sve skupa 6 utrka i koja ga prati zadnjih 13 god i u porazima i u pobjedama.. i to da je vrijeme da se oprost ne govorim zato što je on u godinama, niti jer više nema žara, talenta, volje itd.. jednostavno ovo više nema smisla da se vucara po začelju grida i muči s kantom od bolida..

    treba i realno sagledati situaciju, a to je da se cijela garnitura vozača već višestruko promijenila od kada je on u f1 i da je njegova generacija praktički već daleka prošlost.. danas ima hrpetina novih mladih vozača koji žele nešto osvojiti i koji su popunili sva mjesta u top momčadima, a oni koji su sada u slabijim momčadima već gledaju kako će uskočiti na mjesto vettela, hamiltona, kimija, masse.. i u takvom poretku alonso više nema svoje mjesto.. mogao je imati da su se čudesno posložile stvari kada je prešao u mclaren, ali to se nažalost nije dogodilo..

    i što mu sada preostaje.. šansa da uskoči iduće sezone u mercedes je minimalna.. ferrari još manja, red bull nikakva.. jel se isplati vucarat i mučit s hondom ili renaultom po začelju.. ne isplati se.. f1 je majka motosporta i naravno da je najveći prestiž tu osvojiti naslov, ali ako je očito da je to samo daleki san onda možda bolje otići u neku durgu seriju i još malo mladosti iskoristiti za rasturanje tamo.. 24 h le mansa bi bilo idealno za kraj vozačke karijere..
    iz f1 je očito izvukao max što se moglo.. 2 naslova, 32 pobjede, 22 polea, 21 najbrži krug, 96 podija.. to je statistika, to je alonso u f1 i to zvuči moćno kada se pročita i kaže.. dao je svoje ovom sportu i pamtit će ga se po dobrom..


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Prvi dio o tome koliko si utrka propustio i od kada pratis kao da me spijuniras, ali moram priznati da se ne slazem u potpunosti a tvojim komentarom.Da budemo jasni svida mi se kako si napisao komentar i po meni jedan od boljih, ali kao navijac Alonsa ne bih htio da ode…On ovdje nije zavrsio posao.Cilj je treci naslov i sad se treba borit do kraja.Kada bi imao performanse poput Raikkonena (ne kazem da je los, ali iskreno daleko je to od performansi za osvajanje naslova) onda bi mogli reci da je ucinio sve, ali kad on sam govori kako vozi svoje najbolje utrke i sezone, a i kad ga ja vidim da u ovakvoj kanti , da tako kazem, vozi utrku u bodovima onda stvarno nema smisla to prekidati pa makar bio i na zacelju….Ako sam ista naucio u godinama pracenja onda je to da je ovo f1 i svakog trenutka moze osvanuti sokantna vijest i moze se dogoditi nesto sasvim neocekivano (primjer je i Rosbergovo umirovljenje) tako da ako uzmrmo to u obzir plus to sto on zaista ima performanse za osvajanje necg velikog onda nema smisla odustati…Naravno ako ga kojim slucajem izgubimo, f1 grid ce izgledat sasvim drukcije, a u ocima navijaca poput nas doslovno prazan tako da i bez obzira sto vec znam prognozu za Kinu i cijelu ovu sezonu…jos postoji neka nada koja mi daje taj osjecaj kao da je mladic i kao da u svakoj utrci moze pobjediti.Za mene, a i mnoge druge on je najbolji i sto god se dogodilo tako ce i ostati , ali meni osobno je draze gledati kako se boti do zadnjeg trenutka u ovakvim kantama koje nisu stvorene za vozaca poput Alonsa, nego ga uopce negledati na gridu…..previse me osjecaja veze (mogu reci i bezbroj) za tog kako masa kaze ******* sina odnosno za mene magica nanda ?


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Slažem se s obojicom ali jednostavno ne želim da ode iz F1 ali želim da ode iz Honde pod hitno,
        Kada bi mogao u Ferrari uz Vetela ili Mercedes uz Hamiltona za kraj karijere da nam priušte to, to bi bio šlag na torti za sve ljubitelje ovog sporta u kojoj god kombinaciji.


        0
        0

        0
    • Fernando Alonso
      croatic f1 urednik Prikaži

      Ako na ovom svijetu ima imalo pravde (a ja vjerujem da ima), Alonso će bar još jednom imati pobjednički bolid u rukama.


      0
      0

      0
    • Maurizio Arrivabene
      Firemarshall Donator Prikaži

      Sviđa mi se kao vozac i pravi racer ali je povukao krivi potez kad je sam izrazio želju otići iz Ferrarija u pobjedničku momčad..tako da nema pravo na kritike i isprike


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Čekaj ali ovo bi mu bila 8 godina zar misliš da bi ikoja momčad ili vozač bili negdje 8 godina i čekali pobjednički bolid,ej 8 godina znaš koliko je to sezona.
        On je morao otiči jer je Ferrari radio preustroj i to je bio logičan put ne treba mu zamjerati pružio je Ferrariju lijepe partije u tih 5 godina i borio se za naslov do zadnje utrke itd.


        0
        0

        0
  5. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    nadam se da ovaj put nece biti u pravu.


    0
    0

    0
  6. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Možda pređe u Williams umjesto Masse ili Strolla.


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      To bi mu bila zadnja od mogucih opcija jer zeli naslov, a ne borbe za 6-7 mjesto (iako je to sad puno bolje od McH)….E dani….sad si me uplasio….sjetio sam se da Williams dugo nije prismrdio vrhu (2014 je bila dobra pred kraj) , pa se sad pitam oce li McH isto tako godinama ?


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.