Verstappen: Izgledali smo puno bolje u utrci; Ricciardo: Težak vikend

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Mac Verstappen je utrku završio na petoj poziciji, ne tako daleko iza Kimija Raikkonena u drugom Ferrariju. Čak je i Verstappen prinzao da nije očekivao da bude ovako blizu jednom od Ferrarija, te da je iznanađen napretkom u odnosu na juče.

“Zadovoljan sam petim mjestom, čak sam pomalo iznanđen koliko sam blizu Kimija bio. Tempo je bio dobar, pratili smo se cijelu utrku. Pomaže kada nemate nikoga iza vas pa nemate niti pritiska, a bolid se ponašao dosta bolje danas, mislim da nam bolje odgovaraju utrke nego kvalifikacije.

“Jako sam sretan što smo izgledali bolje u utrci. Ne znam točno koliki ja zaostatak za vodećima, bitno je da smo se popravili, ali još imamo mjesta za napredak i moramo ga iskoristiti. Znati ćemo na sljedećim utrkama gdje smo točno.”

S druge strane garaže, Ricciardo je imao jako loš vikend pred domaćim navijačima. Prvo je izletio u kvalifikacijama, zatim dobio kaznu za promjenu mjenjača, da bi 20-ak minuta prije utrke na krugovima zagrijavanja njegov mjenjač zaglavio u 6. brzini. Bolid je odmah vraćen u garažu gdje su mehaničari popravili problem sa senzorom, ali dva kruga nakon početka utrke, pa je Daniel vozio samo za čast i telemetriju. Na kraju nije niti završio utrku zbog problema pri dovodu goriva u motor.

“Samo želim što prije otići odavde. Bio je ovo dug vikend, nemojte me pogrešno shvatiti, uživao sam, samo mi je žao za sve ljude na tribinama i navijače koji relano navijaju više za mene nego za ostale. Nije mi bilo lako, ali bio sam već u ovakvim situacijama. Ujutro ću se probuditi i bit ću kao nov, spreman za Kinu.

“U početku je to bio mjenjač, ali na kraju sam odustao zbog problema sa dotokom goriva. To je kvar koji se dogodi i ne možete ništa uraditi iz kokpita, nema procedure kojom mogu otkloniti problem. Istina je da sam zaostajao nekoliko krugova ali sam vozio čisto da imamo neke informacije nakon utrke, bolje nego ništa, jer još uvijek učimo o novim bolidima.

“Ako trebam izvući nešto pozitivno iz ovoga, Max je izgledao dobro u utrci i imao je dobar tempo.”


Odgovor

4 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Izrazito mi je žao Ricciarda, ne mogu se odlučiti kome je gore bilo Vettelu prošle godine u Bahreinu ili njemu ovaj vikend, možda ipak njemu zbog domaće utrke.


    0
    0

    0
  2. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Bas mi je zao Riccija…
    A Red Bull mi ne ulijeva optimizam. Max je zavrsio blizu Kimija (koji nije imao bas neki dan ili prije pogodjen setup)… ali zaostatak od pola minute za Vettelom mi je malo previse s obzirom da sam se nadao i njihovom prikljucku Mercedesu…
    Definitivno su ligu ispod Merc i Ferrarija, a nadam se da ce se sto prije pribliziti…


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Kad gledan razlike u vrimenima između sve mi se čini da ove godine i Mercedes i Ferrari imaju quali mode za Q3 dok Renault nema. Teško je reći zasad jer Ricciardo nije vozija


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.