Hamilton: Ja sam odlučio da uđem u boks

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Lewis Hamilton je sve do utrke izgledao suviše moćno u Australiji, dominirao je svim treninzima i zaradio pole poziciju bez većih problema, ali mu je Ferrari ipak ukrao slavu kada su se dijelili bodovi. Ferrari Vettela je jutros bez prboelma pratio Hamiltonov tempo sve dok Mercedes nije napravio pogrešku i Lewisa na novim gumama pustio u gužvu, što ga je koštalo utrke. Hamilton je nakon utrke priznao da je bila njegova odluka da se uđe u boks jer u njegovim gumama više nije bilo života.

“Nikada nisam bio dobar u blefiranju, znao sam što govorim nakon testiranja. Ali niti je nisam mogao znati koliko će brzi biti u utrci, danas se pokazalo da je brzina iz Barcelone istinita, posebno me iznenadio prvi stint Vettela na ultra mekim gumama, bio je fantastičan. Ja sam ušao u zonu tek pred kraj utrke, ali tada je već bilo prekasno.

“Ja sam odlučio da uđem u boks, planirali smo mijenjati gume krug kasnije ali više nisam mogao izdržati na onim gumama, iskoristio sam sve što su imale za dati. Mislim da smo taktiku izveli najbolje što smo mogli, za sljedeći put ću sigurno promjeniti neka podešavanja pa da mogu ostati duže na starim gumama. Sada imamo pravu borbu pred nama, radujem se tome.”

Nekoliko krugova provedenih iza Verstappena na starim gumama su koštali Lewisa utrke, Mercedes se nije mogao niti približiti Red Bullu dok je Hamilton bio u prljavom zraku, pa se ponovo poteglo pitanje je li Mercedesov bolid dizajniran samo za čisti zrak u vodstvu, što bi moglo biti problematično za njih u ostatku sezone.

“Nije problem samo u našem bolidu, svaki bolid se muči u prljavom zraku, jednostavno je tako. Osobno mi se ne sviđaju ove utrke kroz bokseve i kroz strategiju, ja volim kada sam blizu bolida ispred i kada ga mogu napasti na stazi. Sve je isto kao i prije, i ranije nas je mučio prljavi zrak i to nije neka novost. U buduće ćemo se potruditi da na stazu izađemo prije svih ostalih.”


Odgovor

6 komentara

  1. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Bojim se ja da bi ove godine svi mogli imati problema s pračenjem bolida ispred sebe.


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      mzf1 Prikaži

      Zašto se svi toga plaše. Da je bar tako bilo dosad, samo se sitite koliko puta su Hamilton i Rosberg morali ići sa kraja kroz poredak. I koliko im je tribalo da dođu do druge treće pozicije, a da ne kažen da je sve ispod 4. mista bila blamaža pa makar sa zadnje pozicije krenili.

      Zašto ne kazniti izlićanje, lakši sudar s probušenom gumom ili prednjim krilom ili loše kvalifikacije na način da se malo jebeš iza sporijih bolida. Meni a virujen i ostalima je više dosadilo gledati one grafike di su uvik dvi iste boje jedna uz drugu. Pa sitite se 2012. koliko su često tamo suvozači startali i završavali utrke u paru.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        @mzf1 Potpis, sad će probijanje sa kraja grida do 5. mjesta biti ekstremno težak posao, što je iz te perspektive odlično.


        0
        0

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Mislim da se toga svi boje jer bi se moglo dogoditi da su kvalifikacije start jedini bitni i da cijelu utrku vidimo jednoznamenkasti broj prestizanja.
        Još uz to će većina utrka biti 1 stop, pa ima još manje šanse da se pomješa poredak
        Perez je reko nakon utrke da ako si sekundu brži od ovog ispred da nemaš šanse za prestizanje, a to je malo too much.
        Teško će se desiti da je razlika među vodećima više od sekunde – sekunde i pol na kakvim god gumama bili.
        Džabe nam napeto prvenstvo u bodovima ako će se nakon bokseva već znati poredak svaku utrku.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ljudi, nije baš staza u Albert Parku naklonjena preticanjima, čak ni sa DRSom.


        0
        0

        0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    I da si ušao krug poslije isto bi se desilo.
    Možda je Ferrari dobar (bolji od ostalih) kad je iza.
    A i Seb je fino dozirao, u početku blizu, kasnije se odmakao, potom opet pritisak….


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.