Vettel: Pobjeda od velikog značaja za momčad

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Sebastian Vettel je jutros po prvi put nakon Singapura 2015. stupio na najvišu stepenicu postolja u crvenom kombinezonu, i prvi put nakon daleke 2012. Ferrarijev vozač vodi u prvenstvu vozača. Od samog starta Ferrari je izgledao moćno, Vettel je bez problema pratio Hamiltona kroz prljavi zrak iza Mercedesa i ostajao unutar dvije sekunde zaostatka, a pri tome sačuvao gume. Izgledalo je kao da se Ferrari kocka sa kasnijim odlaskom u boks, nadajući se da će Hamilton zapeti u gužvi, za što je bio zaslužan Max Verstappen. Nakon dugo vremena, Vettel je sa osmjehom komentirao utrku za Sky Sports.

“Obično nisam fan šampanjca, ali je ovaj na postolju uvijek jako ukusan, ne znam zašto. Da, bio mi je jako ukusan, ako ga više nema siguran sam da ćemo pronaći još flaša,” sa širokim osmjehom na licu se šalio, “Tek je ožujak i ne želim da netko pravi predviđanja ovako rano u sezoni, danas to nije bitno, bitna je činjenica da smo imali sjajnu utrku. OOvo je veliko olakšanje za sve nas, proteklih nekoliko mjeseci su bili teški za momčad. Ali sve to jer smo gledali samo na sebe, trudili smo se napraviti dobar bolid i zagledati u svaki mali detalj, imali so dobar osjećaj i prije Barcelone a pogotovo nakon prve vožnje, i još uvijek imamo taj dobar osjećaj povodom bolida i nadam se da ću se nastaviti osjećati ovako dobro.

“Ovo je ogromna stvar za Ferrari, imali smo težak put do ovoga, posebno prošle godine, tako da je ovo zbilja ogromno postignuće. Ovo nam je trebalo, i utrka koju smo morali uzeti čim nam se otvorila prilika. Ali to ne znači da se ovdje zaustavljamo, ovdje tek počinjemo. Drago mi je što sam pružio nešto zauzvrat svima u momčadi. Već smo svi bili dovoljno motivirani, ali ne škodi mahati sa postolja.”


Odgovor

5 komentara

  1. Maurizio Arrivabene
    Basso Profondo Prikaži

    Grande Seb Forza Ferrari


    0
    0

    0
  2. Damir76 Prikaži

    Da, vrlo bitno za samopuzdanje, i Sebovo i cijele ekipe, i btino je da se pokazalo da je Ferrari dobar, pozdan i brz, a kad Seb ima takav bolid u rukama (nista bolji od Mercedesa, tu su negdje), i kad opet puno toga ovisi o vozacu i njegovim sposobnostima, realno je ocekivati i nadati se jos mnogim ovakvim utrkama, i, iako je puno prerano za to, nadati se i naslovu prvaka…


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Naravno, ovo je veliki boost za momčad. Drago mi je prije svega da je pobjeda više već zaslužena i to zahvaljući prije svega možda i najboljem tempu i odlično primjenjene strategije. U slučaju da Hamiltona nije onoliko zadržao Verstappen vjerujem da bi se bitka između Seba i Hama vodila “golim šakama” do samog kraja. Mislim da taj dvoboj obećava mega uzbudljivu sezonu.

    Prva bitka je dobivena, a rat je tek objavljen! Nadam se samo da će Ferrari uspjeti držati korak do samog kraja :D


    0
    0

    0
  4. morenocro Prikaži

    Nije samo za ekipu od velikog značaja nego i za okorjele navijače Ferrarija koji sa nestrpljenjem više čekamo pobjedu i neku dominaciju…samo naprijed Ferrari….ja sam uživao,nadam se još!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.