Wehrlein out; Antonio Giovinazzi će nastupati za Sauber na VN Australije

Sauberov vozač Pascal Wehrlein, koji je ozlijedio leđa na Utrci prvaka u siječnju ove godine, morao je propustiti prvi predsezonski test na savjet liječnika. Međutim, Nijemac se vratio u bolid za drugi predsezonski test te je dobio zeleno svjetlo za VN Australije. Jučer je nastupio na dva slobodna treninga, ali je u petak navečer svojoj momčadi priznao da nije siguran može li u nedjelju odraditi utrku, tako da je odlučio odustati i svoje mjesto prepustiti Ferrarijevom trećem vozaču Antoniju Giovinazziju, istom onom koji ga je mijenjao na drugom predsezonskom testu.

“Nisam spreman koliko bih trebao biti za udaljenost utrke, i to zbog manjka treninga. Situaciju sam objasnio momčadi jučer navečer. Stoga je Sauber odlučio ne riskirati. Šteta, ali najbolja odluka za momčad”, rekao je Wehrlein.

Šefica momčadi Monisha Kaltenborn je dodala:

“Imamo veliki respekt prema Pascalovoj otvorenosti i profesionalizmu. Odluka definitivno nije bila lagana za njega, ali naglašava njegove kvalitete kao timskog igrača. Fokus je sada na njegovoj spremnosti, i u takvoj situaciji nećemo nepotrebno riskirati. Pascal će biti u Kini kao što je planirano.”

Komentiraj

1 komentar

  1. herr_Mihael Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Malo tko bi tako postupio


    0

    0
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...