Honda radi na izmijenjenoj pogonskoj jedinici

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 12 komentara

Honda je uspjela barem donekle riješiti probleme oko pouzdanosti koji su McLarenove bolide mučili na predsezonskim testiranjima, ali MCL32 se još uvijek muči s nedostatkom snage. Iz Honde su potvrdili da rade na unaprijeđenom motoru koji će zadržati koncept podijeljenog turbopunjača, ali će imati neke druge promjene.

Japanci se nadaju da će nova pogonska jedinica biti spremna prije lipnja, odnosno oko VN Monaka kada bi momčadi mogle načeti drugu od četiri jedinice koliko imaju na raspolaganju ove sezone.

“Razlika u snazi (između Mercedesa i McLarena) je velika. Kako bismo povećali snagu, potrebno je povećati učinkovitost izgaranja, ali za tako nešto morate promijeniti hardver trenutne pogonske jedinice. Prema tome, razvijamo poboljšanu pogonsku jedinicu, ali za njeno dovršavanje će trebati neko vrijeme. Želio bih ju imati kompletiranu i u bolidu unutar dva mjeseca”, rekao je Hondin F1 šef Yusuke Hasegawa.

Iako je pouzdanost bolja nego u Barceloni, problemi s vibracijama i dalje nisu u potpunosti otklonjeni. Zato se vjeruje da su Alonso i Vandoorne zamoljeni mijenjati brzine u nešto drugačijem rasponu okretaja, što naravno utječe na vrijeme po krugu.

“Vibracije danas nisu bile toliki problem. Međutim, bilo je malo problema oko vremena promjene u viši stupanj. Ako to riješimo, onda možemo dobiti malo više vremena po krugu”, dodao je.


Odgovor

12 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Ovo je valjada po10 put copy-paste članka…kolke smo takve procitali..


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    I sta ce onda oko Monaka….sta da cujem…donijeti kojih pol sekunde i onda ce bit svaku petu utrku u q3? (ako i to jer ce i ostali napredovat…) Da cekamo jos koju sezonicu dok poslozite, da vjerujem da imate zvjer od motora koja spava….da vjerujem u puste price oko najbolje sasije na gridu i pobjedama vec sljedece sezone…A dok vjerujem nek gledam Senna-Prost dok mi vi govorite kako ce Mch biti kao u ta doba? Sutra nek se zadovoljimo 15 mjestom i q2 jer kao moglo je biti i gore? Al samo cekajte…cekam jedino ove glupe izjave koje me podignu bar malo u neke snove o Alonsovom trecem naslovu i Vandoorneovoj fantasticnoj rookie sezoni i daju mi neku nadu, al onda opet prolaze utrka za utrkom i vrijeme zajedno s njima i shvatis kako jedina utjeha budu utrke tipa Malezije 2012, Brazila iste sezone i 2008…..Znaci tako…sutra ne moram ocekivati nikakav q3 , a kamoli one pobjede sto su bile najavljivane…jeeej i onda jos ak ovi budu s lakocom uzeli pole i sve ostalo onda stvarno vise nema smisla….osim toga vjerujem da su ove price da ce netko usred sezone iskociti po pitanju motora su gluposti….mozda samo poboljsati, ali nadoknaditi 3 ipo-3 sekunde su snovi, preludi cak i za nas koji vjerujemo u sve ??


    0
    0

    0
  3. Davor7 Prikaži

    Zalosno je sve to Hasegawa san,jako zalosno. Imali su 4-5 mjeseci da napokon sastave pravi motor, a oni ste opet tesko zakazali i da se razumijemo ne krivim samo Hondu vec i odgovorne ljude iz McLarena koji nemaju onu cvrstocu Rona Denisa cije su se zapovijedi bespogovorno slusale. Onaj Boullier djeluje kao teski beskicmenjak koji je davno zasluzio otkaz samo zbog izjava “Honda treba ovo,Honda treba ono”. On da je pravi sef momcadi to definitivno ne bi smio izgovarati u medijima vec narediti unutar momcadi cvrsitm stavom kojeg se postiva i cije se naredbe odmah izvrsavaju. Da mi je netko prije samo 4-5 godina rekao da ce McLaren djelovati kao cirkuska ekipa rekao bi mu da je lud i da se ostavi pracenja F1,a danas bih rekao celnicima McLaren-Honde da svi kompletno daju ostavke i prepuste svoja dobro placena mjesta pametnim ljudima. Honda ulaze ogromne novce u F1 pa ne razumijem tu njihovu tvrdoglavost tipa sam svoj majstor,bolje da su doveli nekoliko vrhunskih moto inzinjera iz NASA-e ako treba i platili im milion godisnje samo da im sastave najbolji moguci hibrid no siguran sam da bi i neki inzinjeri iz Mercedesa ili BMW-a rado prihvatili taj iznos za prelazak. Ja osobno bih volio razlaz McLarena i Honde te ulazak BMW-a kao opskrbljivaca motorima,McLaren-BMW zvuci mocno cim prijeđe preko usana


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ili ti u prijevodu biti ili ne biti. Suradnja McLarena i Honde ovisi o toj nadogradnji.


    0
    0

    0
  5. Mclaren
    wilson Prikaži

    A što reći na sve to? Ode još jedna sezona u…..kamo god. Očekivati čudo i nadoknadu od oko 2,5 sec, mada mislim da ce sutra to biti iznad 3 sec je iluzorno. Ovo za novi motor oko VN Monaca….tko misli da će ovaj izdržati pet utrka?


    0
    0

    0
  6. Pirelli Wet
    F12013 Prikaži

    Kada vidimo koliko se Ferrari i RB muče da dostignu prednost koju Mercedes nosi od 2014., ne vidim McLaren nikako kao momčad koja to može učiniti. Ovo je već četvrta sezona hvatanja priključka i još uvijek se čini da će Mercedes ostati na istoj razini. Mercedes se čini kao da je par mjeseci ili pola godine ispred u razvoju spram Ferrarija i RB. Kako tek McLaren misli stići Merc kada izgledaju kao da kasne dvije godine ili više za Mercedesom.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.