Alonso: Povratak na prošlogodišnju formu nije dovoljno dobar rezultat

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Unatoč groznim prognozama s predsezonskih testiranja, Fernando Alonso je u svojoj McLaren Hondi uspio odvoziti 12. vrijeme drugog slobodnog treninga uz 19 krugova za MCL32, ali to je daleko od dobroga za britansko-japansku suradnju. Na pitanje je li McLaren i Honda reagiraju na velike poteškoće u kojima se nalaze, pa i na same njegove pozive, Španjolac kaže:

“Vidjet ćemo. Svi rade dan i noć kako bi poboljšali situaciju. Donijeli smo puno novih dijelova za bolid. Ali tu su promjene pravila, zlatna šansa za sustizanje Mercedesa. Ovo je treća godina kada je riječ o Hondinom projektu, zato moramo biti puno bolji u poretku.”

“Prošle godine smo se više-manje redovito borili za Q3, a u 50% slučajeva smo uspjeli proći, dok smo u preostalih 50% bili jako blizu. Prema tome, ne biti u top pet ili šest ove godine nije nikakva reakcija”, rekao je Alonso.

Ipak, dvostruki svjetski prvak priznaje da su problemi njegove momčadi preuveličani.

“Utrka je u nedjelju. Ne smatram da smo optimistični ili pesimistični. Imali smo jako lošu predsezonu bez puno vožnje pa nam puno toga nedostaje za izvući iz bolida i naučiti.”

“Međutim, problemi su preuveličani od testa od Barceloni do trenutka kada smo danas izašli na stazu, pogotovo izvana, jer svi vole reći da će McLaren Honda biti posljednja, da neće uopće voziti, da su velike šanse da će naši bolidi stati u prvom krugu, i sve te smiješne stvari koje se pojavljuju svakog dana.”

“Ali kada ste na stazi, pokušavate odraditi svoj posao. Momčadi se pokušavaju poboljšati svakog dana i svakog tjedna, te se nadam da smo pronašli još malo pouzdanosti koja će nam pomoći izvući više iz svojih potencijala.”


Odgovor

1 komentar

  1. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Samo se nadam da čete uspijeti dovesti taj bolid u nekakav red,da barem ulazi u Q3 što ovakva momčad mora.
    Malo optimizma ipak vidim iz ovih današnjih treninga još kada bi uspjeli malo nadoknaditi izgubljeno vrijeme iz Barcelone i skinuti još barem pola sekunde da taj zaostatak bude manji od 2 sec pa nekako da se to uspije smanjivati,ali neznam jako teško.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.