Hulkenberg: Mislim da smo negdje u sredini

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 2 komentara

Nico Hulkenberg misli da se njegova nova momčad, Renault F1 team, trenutno nalazi negdje u sredini kada je u pitanju odnos snaga među timovima. Francuski je konstruktor prošle godine imao prilično lošu sezonu, djelomično i zbog šasije iz 2015. koja je samo prerađena za sljedeću. Renault je sada, nakon R31 i 2011. godine, prvi put napravio svoj bolid. Novi R17 izgleda veoma agresivno, a mnogi govore o nekim kvalitetnim aerodinamičkim rješenjima. Motor još uvijek nije na nivou kojeg bi čelnici htjeli, no stanje je puno bolje nego 2014.

“Osjećam se sretno u svom novom timu. Bilo je mnogo novih stvari za naučiti, upoznati nove ljude, no bilo je zanimljivo i veoma pozitivno. Najvažnije je što su novi bolidi ekstremno brzi i zabavni za vožnju. Bit će uzbudljivo u Australiji, sada se moramo hrvati s bolidom. Po pitanju performansi, vidim nas negdje u sredini. Mislim da će biti mnogo borbe, jasno je da su neki timovi ispred nas, ali mislim da ćemo se moći boriti za bodove. Nadam se da će sezona biti dobra.”


Odgovor

2 komentara

  1. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Joooj nikako da dočekam da počne nova sezona, pročitam Hulkemberg i u glavi mi se odmah pojavi Force india, a onda čitam i vidim Renault, a onda se tek sjetim da je prešao u drugu momčad.


    0
    0

    0
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Kao i Forc Indija, Vilijams, Meklaren nemaju iskunog drugog vozaca tako da za njega sredina tabela je sasvim realna, ali ne za tim… Bas i ne zna. Ipak Palmer nije neki kalibar od vozaca, da sa slabasnim bolidom osvaja bodove kao i Hulk.
    Vjerujem da ce Toro Roso izvuci najsladji dio jer od svih ovih ekipa, imaju 2 iskusna i jaka vozaca.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.