Coulthard: Hamilton bi se mogao oprostiti ako osvoji naslov ove godine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

David Coulthard, bivši vozač s 246 utrka iza sebe i 13 pobjeda, smatra da bi Lewis Hamilton mogao na kraju ove sezone izvesti nešto slično kao što je napravio Nico Rosberg.

Hamilton će ovog vikenda započeti lov na svoju četvrtu vozačku titulu, a u istom bolidu konkurencija će mu biti Valtteri Bottas.

Coulthard, koji sad radi za britanski Channel 4, upozorava da bi Lewis mogao slijediti Rosbergov primjer i otići dok je na vrhu.

“Koliko vremena će proći dok se ne povuče? Moglo bi se to dogoditi vrlo skoro. Ranije nego bi svi mi htjeli.”

“Bio bih iznenađen kad bi i dalje bio tu nakon 35. godine jer je krenuo kao vrlo mlad. Ja sam otišao s 37, ali počeo sam kasnije od njega. Kao uvijek u životu – teško je sačuvati uzbudljivost nakon perioda od 10 ili 20 godina. Mogao bi slijediti Rosberga i otići ako osvoji titulu ove godine, apsolutno.”

“Kad stvari idu kako treba Lewis je najprepoznatljivije lice na gridu i na trenutke vidite čisti užitak, malog dječaka u obliku čovjeka.”

“Međutim, ne treba mu puno da kaže – “k vragu, odlazim!”. Mislim da ga novac ne motivira, ali si može dozvoliti tu odluku.”

Samo je jedan vozač uspio ostvariti više pobjeda od Hamiltona, a to je Michael Schumacher. Hamilton ih ima 53, Schumacher 91.


Odgovor

6 komentara

  1. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Bilo bi mi zao, ali me ne bi iznenadilo… ali vjerujem da ipak nece bas tako skoro…


    0
    0

    0
  2. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    On je rekao sam da vozi dokle god bude mogao i dokle god mu to bude uzbudljivo, a jednom je i rekao do 2022… mene bi cudilo da ode, a opet ostvario je djecacki san, oborio je vecinu Senninih rekorda, mozda se predomislio. Steta bi bilo da takav vozac ode prerano, kad moze Kimi i Jenson, moze vala i on :D


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Ne znam, čisto sumnjam u to. Hamilton i Rosberg su potpuno drugi kalibar vozača, jednom je krajnji doseg titula prvaka, a drugom osvajanje titula i rekorda.

    Ne vidim ni jedan opravdan razlog zašto bi Hamilton napuštao F1 već krajem ove sezone, a da mu ne diskreditira dosad postignute rezultate, koji su da se razumijemo impresivni. Čovjek se nalazi u momčadi koja će u najgorem slučaju po njih biti u stalnoj borbi za vrh, što znači da i dalje može pobjeđivati i rušiti svoje i približavati se najboljim rekordima u F1, mislim da ni jedan vozač, a pogotovo neko Hamiltonovog kalibra u takvoj situaciji ne bih stao.

    Ja sam uvjeren da će Hamilton ako osvoji titulu ove godine dobiti još dodatnog motiva da ostavi što dublji trag u Formuli 1, jer postoji dvije mogućnosti da ga on osvoji, prva je da Mercedes zadrži nedostižnu prednost pa da mu jedini zadatak bude pobjediti timskog kolegu, koji je novi u momčadi i koji mu sigurno neće biti bar u početku konkurentan kao Rosberg (a znamo kako je i Rosberg bio “konkurentan” kad je Hamilton bio u elementu) što će mu omogućiti daljnje jurišanje ka rekordima, a druga mogućnost jest da se izbori za titulu u borbi sa Vettelom, Ricciardom, Raikonnenom, Verstappenom, a možda i sviju zajedno, a u takvoj situaciji tek nije u prilici da napušta F1, jer je on vozač koji već sad pripada elitnom društvu najbolji vozača u povijesti.

    Ako se nastavi dominacija Mercedesa i Hamiltona, ja sam možda prvi koji će poželiti ovo što Coulthard sad govori, ali iz očaja i nemoći jer znam da će biti daleko od istine :prcnjau:

    Nadam se iz dobrobiti prema sportu, da će Hamilton ostati u F1 bar do 2020., a da će Ferrari i Red Bull biti što bliže Mercedesu, pa da budemo već jednom u prilici ispratiti sudar titana Vettel vs Hamilton, koji je za prošlu godine bio toliko najavljivan, a već u četri prve utrke autsajder Rosberg im je odnjeo svu slavu.


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Ne vjerujem u to. Istina je da Lewis imao dosta izjava u zadnje vrijeme kako mu F1 nije jedina stvar u život, ali sumnjam da bi on izveo “Rosberga”. Mislim da on želi rušiti rekorde i da će ostati u F1 još dugo godina. Svakako bi bila šteta da ode, voljeli ga ili ne, Lewis je fenomenalan vozač, među najboljim od najboljih.


    0
    0

    0
  5. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Ja bi prije reka da će otići ako izgubi od Bottasa.


    0
    0

    0
  6. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Bilo bi lijepo od njega da ne ode, već da se pridruži Alonsu u Mclarenu kako bi imali uzbudljive borbe na začelju.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.