Ocon otkrio svoj cilj: osvojiti bodove na svakoj utrci

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Esteban Ocon iza sebe ima 9 utrka u Formuli 1, a najbolji rezultat mu je 12. mjesto. Nakon što je promijenio momčad, ove sezone s Force Indijom očekuje bodove u svakoj utrci. Koliko je to realistično vidjet ćemo već za dva tjedna kad se napokon otkriju karte i vidimo odnos snaga svih ekipa. Očekuje se da bi pri vrhu trebale biti tri momčadi – Mercedes, Red Bull i Ferrari, a što će se događati iza njih velika je nepoznanica.

“Započeti karijeru s Manorom je bilo odlično, a ova prilika s Force Indijom je nevjerojatna. Fantastično je da mladi vozač dobije priliku pridružiti se ovako uspješnoj ekipi, i to još uz Checa Perza koji je vrlo iskusan.”

Na upit kako vidi razvoj unutarmomčadskog dvoboja između njega i Pereza, Ocon kaže:

“Perez je imao izvanrednu sezonu prošle godine, da, povukao je cijelu ekipu. To je bilo impresivno. Svake godine Force India dobije jednu poziciju, tako da se radujem suradnji s njim. Naučio sam već jako puno tijekom ova dva predsezonska testa, ali testiranje je jedno, a utrka je nešto sasvim drugo. Čim dođemo u Australiju želim ga izazvati,” izjavio je Ocon uz osmijeh.

Pozvali njega, a ne Wehrleina

Brojni navijači bili su pomalo iznenađeni kad je Force India odlučila pozvati Ocona da im se pridruži, umjesto Wehrleina koji je dugo izgledao kao favorit za tu poziciju.

“Ne mogu reći ništa o tome, Force India me je odabrala i to je to. Sretan sam što je Pascal također osigurao mjesto za ovu sezonu.”

Cilj su bodovi na svakoj utrci

VN Australije će biti pravi test za sve momčadi, a dok je pažnja medija uglavnom na eventualnoj borbi na vrhu, Ocon ima visoka očekivanja za sebe i svoju ekipu:

“Moj osobni cilj bio bi osvojiti bodove na svakoj utrci. To bi bilo jako cool. Melbourne je mjesto gdje svatko stisne gas do daske i tada se vidi gdje je tko. Imam odličan predosjećaj oko našeg VJM10. Balans je dobar i Mercedesov motor je jednostavno najbolji, također kad je u pitanju pouzdanost. Vidjet ćemo mogu li vjerovati svom predosjećaju…”


Odgovor

4 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Mnogi, sto odje sto u svijetu pocjenjuju ga. Skoro pa 90% njih(/vas) misli da ne zaslujuje mjesto u Forc Indiji odnosno da Vehrlein taj kome je trebalo ici to mjesto.

    I jedva cekam da svima vama zacepi usta. Al onako kulturno i na najbolniji nacin.
    Od pocetka vjerujem u njega i njegov talenat. I smatram ga jednim od najtalentovanijim na gridu. Vise nego Maksa.

    Momak je rodjen da pobjedjuje i da osvaja. Sto jw dokazao u nizim serijama.

    Sad F1 cirkus moze da pocne!


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Teško će mu biti sa Perezom, ali ostavljam mogućnost da nas sviju iznenadi. Osobno mi je draži vozač od Wehrleina i bilo mi je drago što je on dobio priliku u FI. Good luck Ocon! :D


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.