Sainz: Konkurenti su napravili ogroman korak

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Carlos Sainz priznaje da je Toro Rosso u vrlo teškoj poziciji ako ciljaju na posljednju kvalifikacijsku rundu u Australiji za dva tjedna.

Španjolac je prošle godine čak 9 puta bio u Q3 unatoč činjenici da je Toro Rosso koristio prošlogodišnji motor, a vjeruje da će to ove godine biti težak zadatak.

“Iskreno mislim da su i naši konkurenti napravili ogroman pomak. Force India, Haas, pogotovo Renault… Williams leti.”

“Bit će vrlo teška borba za peto mjesto u poretku, ili za peti najbrži bolid u Melbourneu. Prema tome, bit će jako teško ući u Q3.”

Na upit smatra li da je Williams na čistom četvrtom mjestu, Sainz kaže:

“Ne znam, vjerojatno je još prerano za takve procjene. Sigurno je da su vrlo brzi i bit će ih teško pobijediti.”

Iz Toro Rossa su nakon osam dana testiranja rekli kako su odradili nekoliko simulacija utrka i nešto više brzih krugova, ali su čak bili u opasnosti da ne budu dovoljno dobro pripremljeni za prvu utrku sezone.

“Zahvaljujući posljednjem danu testiranja mislim da možemo biti malo optimističniji i pozitivniji.”

“I dalje imamo puno manje krugova iza sebe nego naši rivali i u bolidu ima puno neotključanog potencijala, ali nadoknadit ćemo to tijekom sezone,” zaključuje Sainz.


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Kvragu i sve….pa kolko citam izjave svi su napravili prokleti pomak u odnosu na Mclaren….treba ih pregazit s tim MCL32 al propade plan posto se ne moze ni upalit….Toro Rosso je tim za koji sam mislio da ce bas imat super sezonu zajedno s Haasom i FI….ne znam sad kakva je situacija.


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Steta TR je solidna ekipa, sa finim godisnjim budjetom, sa dobrim vozacima i inzenjerima, ali generalno njihov mali problem je to neko letanje s guza na guz s motorima, nikako da se utemelje sa jednim.

    I nekako se bojim, kao da ne smiju dati mnogo vise zbog RBR-a, biti neciji satelit, znaci sve ideje koje se implementiraju, sele se kod starijeg brata, a ne obrnuto, puno je tu simbioze!

    Ove godine su se valjda izjasnili da ce RBR i TR-o malo bolje saradjivati oko razmjenjivanja ideja ili dijelova. Ovaj bolid izgleda lijepo, sad nije to sto se trazi!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.