Red Bull će uskoro sam proizvoditi motore?

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Renault, Red Bull

Nakon prve utrke u Australiji rat riječima između Red Bulla i Renaulta dosegnuo je vrhunac. Osim što su Helmut Marko i Christian Horner prozvali svog proizvođača motora zbog nedovoljnih poboljšanja za ovu sezonu, sada su s druge strane uzvratili vatru. Renault, naime, tvrdi da ih je Red Bull praktički natjerao da u Melbourne donesu djelove koji nisu u potpunosti testirani i koji su trebali biti spremni tek za europske utrke.

“U svakom slučaju, ova sezona nije u pitanju, obzirom da imamo dvogodišnji ugovor s Red Bullom koji će isteći na kraju iduće sezone. Planiramo se držati toga,” kaže Renaultov Cyril Abiteboul.

Ono što je sada zaintrigiralo F1 javnost jest mogući smjer razvoja Red Bulla. Sve su glasnije spekulacije o tome da Bikovi počnu i sami proizvoditi motore.

Michael Schmidt, ugledni dopisnik za njemački Auto Motor und Sport kaže:

“Red Bull je naručio vlastite VTT pogone.” [VTT – Virtual test track, vritualni simulator za razvoj i testiranje pogonske jedinice i šasije]

“Kad se upitate što ekipa zapravo želi ako naruči ovu najekstremniju vrstu dinamometra – odgovor je – želi postati proizvođač motora,” kaže Schmidt.

https://twitter.com/Cyroul/status/580457216140058624


Odgovor

2 komentara

  1. Bmw
    Marko Rakić Donator Prikaži

    Match between Horner & Abiteboul will start at 08:00 p.m. :D


    0
    0

    0
  2. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Kad je Matesic u pitanju,svašta je moguče.Uostalom,to im je jedini način da se vrate u igru s potpuno novom,konkurentnom koncepcijom motora-PU-.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.