Boullier nije siguran u Alonsov ostanak u McLarenu za 2018.

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 32 komentara

Fernando Alonso započeo je svoju treću sezonu s McLarenom, no željenih rezultata i dalje nema te nisu na vidiku niti za 2017. Najave iz McLarena i Honde posljednje dvije godine bile su u najmanju ruku pompozne, budući da se ekipa često jedva borila za bodove, umjesto za pobjede i titule kako su govorili Dennis i Arai. Fernando Alonso izjavio je prošle godine da će ova sezona biti presudna u tome hoće li i dalje ostati u sportu, a kako sad stvari stoje, to ne ide na dobro. Toga je svjestan i šef momčadi, Eric Boullier.

“Fernando je upoznat s trenutnom situacijom, rekli smo mu istinu tako da se ne bi stvorila pogrešna očekivanja. Nadam se da će biti s nama i sljedeće godine, no nisam siguran u to. Naravno da je Fernando i dalje na najvišem nivou. Način na koji se pripremao za ovu sezonu bio je nevjerojatan. On je inspiracija i primjer mnogim mladim vozačima.”

Alonso je prošle godine vrlo jasno rekao – ako bolid ne bude konkurentan, odlazim. No, pitanje je hoće li ga za 2018. loviti Mercedes. To bi onda ponovno promiješalo sve karte, a dvostruki svjetski prvak bi teško odbio takvu ponudu.


Odgovor

32 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Kakav gubitak vremena tri godine u nepovrat, kamo sreče da nikada nije napustio Ferrari kakav bi to vatromet bio Alonso – Vettel ili Alonso – Kimi. Zabava zagarantirana.


    0
    0

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      To Ferrari ne bi nikada dopustio. Nisu budale.
      Uostalom Alonsova krivica što je otišao…napravio je on puno grešaka u svojoj karijeri što se tiče biranja timova.


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Krivica za što,što bi opet bio 2015/2016 drugi odnosno treči,pa logički je bilo da nakon 5 godina ode.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Pa da.
        Svaki puta je promašio u karijeri. To je njegova krivica.

        Bio bi 2 ili 3.? Mogao je biti on 1. jos 2. Puta pa nije jer je sam kriv…
        2007. i 2010.,


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        2007 si je McLaren pucao u nogu s spygateom. Mosley nije dopustio da McLaren bude prvak.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Ovo je i Will Buxton dao nagovjestiti. Jer Mosley je mrzio Dennisa i htio je da McLaren bude izbacen iz prvenstva a ne samk novcano kaznjen. U ostalom novcana je kazna bila drakonska iskljucivo zbog Mosleya i njegovog odnosa s Dennisom.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Neznam koliko se isplati ali 2010 je već RBR imao dominantan bolid možeš pogledati na wiklipedii koliko je tko imao Pole-a Ferrari a koliko RBR to ti sve govori kakav je bolid tko vozio a da ne govorim o taktici Ferrarija i sreči Alonsa da se uopče borio i umiječu ASlonsa da se bori protiv takvog RBR.Te godine još nisu znali da če Vetel postati vunderkid pa su si uzimali bodove on i Weber a u predzadnjoj utrci po kiši u Koreji je Alonso pobijedio zahvaljujuči vrem.uvijetima itd. sve u svemu pogledaj Ferrarijeve rezultate u kvalama 2010 pa će ti sve biti jasno naravno a pog RBR. …ne isplati se


        0
        0

        0
      • Bmw
        Marko Rakić Donator Prikaži

        Alonso je u Koreji pobijedio jer je Vettel odustao par krugova prije kraja.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @r.u.m.
        Petrov.
        Sve smo rekli.
        Da je 2007. bio manje egoistican to bi osvojio…naravno Mclaren je ukrao sve od Ferrarija tako da bi opet bilo kontroverzno.

        2010. RBR nije bio dominantan. Ferrarije je bio odlican bolid.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Čisti dokaz ovome o čemu ti pričam,RBR je več 2009 počep dostizati Brawn i njihova ere bi došla prije ili kasnije a Alo je uspio iščupati sve iz Ferrarija da im se približi pa vidiš i sam da i Vetel u Ferrariju bez dobrog bolida ne može ništa.RBR je imao te godine međusobni sudar u Turskoj i dosta DNF ali imao je najbrži i več tada je bio dominantan bolid što se i pokazalo 2011.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Ne mogu ali moram još ovaj podatak kad ti nečeš:
        2010 godine RBR-15 POLE POSITION a FERRARI -2


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        To jednostavno nije istina.
        Muslim mrzim taj argument da je Ferrarijev bolid bio cigla,a to jednostavno nije istina.

        Uglavnom Alonso je sam kriv.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        I? Koliko pobjeda? 5 pobjeda Alonsa i 5 Vettela…s tim da je Vettel imao 3 odustajanja a Alonso jedno.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        r.u.m. Prikaži

        Ja nisam to rekao ali činjenica je da bolid koji ima 15 pole positiona naspram onoga koji ima 2 je brži bolid i to drastično brži i vidio si ako si pratio da se pravila za 2011 nisu mijenjala i što im je svima RBR napravio 2011 a Ferrari luta nikako da napravi bolid za pole position več 10 godina nisu pobijedili s čiste pole pozicije (ne kišne) ….Da su imali brz bolid cijeli vikend uvijek pobijedi bio to Alo ili Vet sa neke 3ili 45 pozicije jer se nešto desilo najbržem.
        Realno Ferrari nema dugo pobijednički bolid po meni ,ha možda ove godine bude.


        0
        0

        0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        @Ferrari, replika na komentar od 16:10
        Nadam se da se zajebavaš :)
        McLaren od Ferrarija nije ukrao apsolutno nista, to je velika dezinformacija. Ferrarijev čovjek Nigel Stepney je ukrao dokumentaciju o Ferrarijevom bolidu i dao Mikeu Coughlanu iz McLarena. Uslijedila je fotokopiraona i telefeonski poziv djelatnika kopiraone Ferrariju nakon čega se klupko počelo otpetljavati. Dakle, nije Coughlan (McLaren) otišao u Ferrari i pokrao dokumente, to je napravio Ferrarijev čovjek. Coughlan, naravno, uopće nije smio preuzeti ukradenu Ferrarijevu imovinu, ali je na žalost kasnije po McLaren – prihvatio.
        FIA je kasnije u najmanje jedan navrat pregledala McLarenove bolide kako bi ustanovili jesu li ili nisu u svoj bolid implementirali bilo što od Ferrarijevih ideja. Nenašavši nikakve sličnosti s Ferrarijevim intelektualnim vlasništvom McLaren su oslobodili svih sumnji. Ali naravno da je McLaren mogao nešto naučiti o Ferrarijevom bolidu ako je pregledao dokumente. Npr. kako upotrebljavaju gume, kakav je raspored mase naprijed i nazad, na koliko pumaju i čime pumpaju gume radi hlađenja, kakve su postavke ovjesa i td. Međutim, najbitnije je da na McLarenovim bolidima nisu našli ništa što je proizašlo od tog Ferrarijevog intelektualnog vlasništva.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Nigel Stepney leaked Ferrari technical information, such as drawings and data from their cars, to Mike Coughlan. Coughlan was caught as he sent his wife to a local printers to photocopy the information and the owner happened to see what was being copied and also happened to be a huge Ferrari fan.
        This data was reportedly known about internally but the other top engineers weren’t interested in looking into it further, probably through fear of recriminations. However some setup data such as camber angles and tyre pressures (even the gas used to inflate the tyres) was discussed internally with Pedro De La Rosa and Alonso, and incorporated into their test program and how they set up the car.
        When the FIA came down on McLaren for the use of this data they were initially let off as Dennis carried out an internal investigation and found that the documents were either unknown to other staff or not used. Searches of McLaren’s servers and emails found no trace of the documents or their discussion, both Alonso and De La Roso denied knowledge to the inquiry and when testifying to the FIA, and the fact Coughlan had gotten his wife to use an external printers to do the copying allowed them to claim to the FIA that it had in effect been a lone rogue engineer rather than systemic espionage carried out by the team.
        When Dennis and Alonso fell out over the former’s refusal to treat the latter as the number one driver, in a heated exchange Alonso threatened to tell the FIA about his and De La Rosa’s involvement in using the Ferrari data in the setup and testing of the car. Possibly this involved a couple of other engineers as well but we’ve never had a full and accurate account.
        Ron had no choice but to immediately phone Max Mosley and tell him what he now knew. Alonso apparently later cooled down and went back to Dennis to tell him he wasn’t going to say anything but by then it was too late. Mosley used this to carry out his assassination of his long time political foe Dennis, in effect forcing him to resign as team principal in exchange for not destroying the team (I believe he threatened to ban them for at least a year), at letting them “off” with a $100m fine.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Cijela 2007 je jedan veliki cirkus. Mosley se pobrinio da osakati McLaren i da ne osvoje naslov.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Osakatiti? Hehe pa tko je branio Lewisu da uđe normalno u boks u Kini? :D
        Eto da je to obavio kako treba onda bi imali titulu…


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Kaj je to mclaren ukrao kada ništa od tih navodnih tajni nije korišteno na mclarenovim bolidima. To je i dokazano. Još jednom mafijaši mažu oči.


        0
        0

        0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      @rum Zadnja Ferrarijeva pobjeda je ujedno pobjeda sa čiste pole pozicije.


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Hajde de da se i ja ubacim…..2010 je opet bacena krivica na Alonsa koliko vidim gore, a pitanje je bi li Ferrari uopce bio te godine (borba za vozacki naslov) da nije bilo Alonsa jer su Massine performanse bile daleko od Alonsovih…..i to ne samo u 2010 vec dok nije otisao u Williams….Ako za ista mozemo kriviti Alonsa u Abu Dhabiju 2010 onda je to po mome misljenju to sto definitivno nije isao na sve ili nista (bilo je pokusaja).Sto se tice 2007 stvarno mi je smjesno sto usporeduju Alonsa i Hamiltona tko je bolji vozac na temelju sezone u kojoj je bilo toliko kontroverznih situacija da je cudno da su i jedan i drugi odvezli do kraja sezonu….Alonso bi bio prvak da se nije razbio u Fujiju, Ham da mu mjenjac nije otisao itd…ali sta bi bilo kad bi bilo……Greske je cinio svatko, ali ono sto je Alonso napravio u Ferrariju pored Masse koji je fantastican vozac, pa cak i Kimija je jednostavno super


        0
        0

        0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Alonso je sam birao momcadi u najboljoj vjeri ali eto krivo je odabrao..Mclaren nece s Hondom nikad do naslova..mislim da ce morati sami probati razviti motor ako to vec i ne cine..


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      r.u.m. Prikaži

      Realno nije imao druge opcije,Mercedes je imao Niku i Ham a poznato je da ga RBR ne voli jer ih je odbio 2009 tako nešto.
      Jedina velika momčad koja je u tom trenu kada je odlučio napustiti Ferrari bila aktualna je bio taj projekt s Hondom.
      Renault se isto gubio s Lotusom i Wiliams u fin.problemima i neke drugorazredne momčadi ti ostaju s kojima ne možeš do naslova i probao je iskušat Hondu ali nije uspjelo.
      Jedino mi žao što ga neče Mercedes pa da tamo završi karijeru.


      0
      0

      0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Nisam ni ja vjerovao da će Button ikada biti prvak, pa se dogodilo. Otpisati hondu može samo netko tko površno prati formulu 1. Činjenica je da kasne dvije godine za ostalima, ali u f1 je sve moguće.


      0
      0

      0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Stvari se polako vracaju na mjesto…


    0
    0

    0
  4. Davor7 Prikaži

    Danas sam citao Alonsov intervju na Mundo deportivu gdje izjavljuje da je bolid na prvim testiranjima lako mogao ici 1.19 kao Mercedes i Ferrari no nisu htjeli to zbog toga sto nisu tocno znali sto se dogodilo drugom motoru u Alonsovom bolidu. Alonso je izrazito pozitivan u tom intervjuu sto me malo zacudilo,mozda on zna nesto sto mi ne znamo ili je sve ovo samo taktika McLarena kako bi usli u sezonu malo ispod radara ostalih top momcadi. Sve u svemu do Australije ima jos vremena i biti ce promjena kako na bolidima tako i na samim motorima


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Nek priča ko šta hoće, ALonso u Mercedes. Meni je iskreno dodijalo više gledat ovu rupetinu od šasije McLarena i “poooooooooooooooooooogooonsku jediiiiniicuu” od Honde…………..nevjerovatno. Ne smijem dalje ništa reć, izbombardovat ću i Woking i Sakuru u komentaru.


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      croatic f1 urednik Prikaži

      Vidjet ćemo još što će biti od ove sezone, ali ako ove sezone McH ne bude u samom vrhu ili pri vrhu, Alonso više nema što tražiti tamo te se mora krenuti rukama i nogama boriti za mjesto u pobjedničkoj momčadi (Mercedes jedini izgleda kao realna opcija za pobjedničku momčad i ujedno Alonsovu destinaciju).


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.