Mercedes pripremio potpuno novi MGU-H i MGU-K

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Mercedes je nakon predstavljanja svog W08 EQ Power+ otkrio još nekoliko detalja koje uvode za ovu sezonu, među kojima su i potpuno novi MGU-H i MGU-K. Nešto slično je napravio i Renault s potpuno novom arhitekturom motora s unutarnjim izgaranjem i drugom generacijom ERS-a, ali kao što vidimo, ni konkurencija ne spava. Mercedesov šef za motore Andy Cowell kaže da se momčad poboljšala na svakom polju.

“Temeljna arhitektura našeg ERS-a je slična onoj s kojom smo započeli 2014. Je li ista i za ovu godinu? Ne, nije, postoje poboljšanja u prekidačima za veliku snagu, oni su učinkovitiji. Postoji i nekoliko poboljšanja oko pouzdanosti, što znači da pogonsku jedinicu dulje možemo pritiskati.”

“MGU-H je potpuno novi, a i MGU-K je također novi. To je velika evolucija.”

Cowell dodaje da je Mercedes puno radio na pouzdanosti te da je napravio šest promjena u dizajnu kako bi se spriječilo ponavljanje problema s ležajevima radilice koje je Lewis Hamilton prošle godine imao na Sepangu.

Kada je riječ o aerodinamičkim promjenama, u Mercedesu priznaju da razmišljaju o peraji na poklopcu motora nakon što su danas isprobali T-krilo instalirano ispred stražnjeg krila. Na pitanje koji su planovi s razvojem W08, direktor inženjeringa Aldo Costa kaže da je jedna od ideja T-krilo, ali da će u Barceloni isprobati i klasičnu peraju.

“Vidjeli smo mnogo slika drugih bolida, od ovog trenutka do prve utrke ćemo imati kontinuiran evolucijski program. Kao što ste vidjeli, verzija za predstavljanje nije imala maleno T-krilo, a onda smo ga testirali. Nakon toga ćemo nastaviti u Barceloni testirajući različite konfiguracije dan za danom. Za testiranje ćemo imati i dulji rep u kombinaciji s novim stražnjim krilima za Melbourne”, rekao je Costa.

Sukladno očekivanjima, momčadi će od trenutka predstavljanja svojih bolida naporno raditi na aerodinamičkom razvoju, a Costa tvrdi da bi W08 do prve utrke sezone mogao imati sva nova krila na svom bolidu.

“Bolid će od sada pa do Melbournea promijeniti svu aerodinamičku površinu.”


Odgovor

2 komentara

  1. Brawn Gp
    stefan89 Prikaži

    Realno Odličan,ali vidjećemo promjene


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Malo prije u komentaru s predstavljanja bolida sam napisao da Mercedes nije pokazao ništa a evo upravo i te potvrede od Coste.
    U Barceloni će se sve živo testirati i u Melburn dolazi kompletno drugi bolid,dobro ne doslovno ali ovo aero.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.