Mosley o Libertyju: Amerikanci uvijek misle da nešto mogu napraviti bolje

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Bivši FIA-in predsjednik Max Mosley osvrnuo se na nove šefove Formule 1 i njihove planove oko unaprjeđenja iste. Liberty želi još više utrka u kalendaru, naročito u SAD-u, razmišljaju i o promjeni formata trkaćeg vikenda, a od svake stanice prvenstva žele napraviti spektakl kao što je to kod njih Super Bowl. No, čini se da se s takvim razmišljanjima ne slaže bivših čelnik Međunarodne automobilističke federacije.

“Uvijek morate biti pažljivi, ako nije pokvareno, ne dirajte. Međutim, oni su toga potpuno svjesni. Liberty čine ozbiljni biznismeni. Mogu li oni sve učiniti bolje nego što bi napravili da su koristili usluge Bernieja Ecclestonea za stvari u kojima je dobar, veliko je pitanje. Vidjet ćemo.”

“Izvana se uvijek sve čini lagano. To je kao da ja pomislim kako bih mogao popraviti konjičke utrke. Ali ako to uistinu pokušate, pronaći ćete cijeli niz problema za koje uopće niste znali. Ali, možda će Liberty biti veoma uspješan i dobro odraditi posao.”

Britanac se zatim osvrnuo i na usporedbe sa Super Bowlom.

“Mislim da je to lako reći, nije mi potpuno jasno što to znači”, rekao je Mosley na navode da bi svaka utrka mogla biti tretirana kao Super Bowl, s više medijske pažnje i događaja uoči završnog obračuna. “Ali Super Bowl, je li to toliko čudesno? Ne želim biti neljubazan, ali Amerikanci uvijek misle da sve mogu učiniti bolje od bilo koga drugog. A nisu uvijek u pravu, kao što nam puno toga iz novije povijesti pokazuje.”

Mosley kaže da su u Libertyju pogriješili odbacivši Bernieja Ecclestonea.

“Da sam ja bio na Libertyjevu mjestu, zadržao bih Bernieja za poslove u kojima je izvrstan, kao što je rad s promotorima i organizatorima, te sa svom tom stranom posla.”

76-godišnji Mosley je za kraj dodao da bi se Liberty trebao koncentrirati na stvari koje još uvijek nedostaju Formuli 1, kao što je bolje iskorištavanje digitalnih platformi i tehnologija.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.