Tost: Toro Rosso će profitirati zbog iskusnih vozača

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Kada se mijenja tehnički pravilnik, sve momčadi žele imati barem jednog iskusnog vozača, budući da razvoj tijekom sezone uvelike ovisi o povratnim podacima koje daju. Šef momčadi Toro Rosso, Franz Tost, kaže da će Toro Rosso profitirati jer imaju dva iskusna vozača. Daniil Kvyat iza sebe ima tri sezone, a Sainz jednu manje.

“Mislim da je bonus za nas što imamo dva iskusna vozača. Kada su Max Verstappen i Carlos Sainz došli na scenu 2015. godine, bilo je jasno da su obojica odlični mladi vozači i to je za nas generalno bila dobra sportska priča. U svojoj prvoj godini su napravili sjajan posao, ali su i dalje bili u procesu učenja. Tu su se događale neizbježne greške za debitante. Morali su naučiti staze na kojima nikad nisu bili, a takvo nešto uzima dio performansi. Ako to usporedimo s timovima koji su imali iskusne vozače – oni su se mogli koncentrirati na obavljanje posla kojeg rade svakog trkaćeg vikenda.”

“Ovo je važna godina za njih (Sainza i Kvyata). Moraju pokazati da su još uvijek u stanju biti konkurentni na tržištu vozača koje vrvi mladim talentima te tako izgraditi priliku za sebe u budućnosti. Mislim da je ovo najiskusnija vozačka postava koju je ovaj tim ikada imao.”


Odgovor

2 komentara

  1. Michael Schumacher
    cavallina Prikaži

    nadam se da je Sainzu ovo zadja godina u TR i da cemo ga gledati 2018. u necem jacem od ‘juniorske’ ekipe…


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Mislim da nije ni toliko loše biti u Toro Rossu. Meni se čini da Red Bull pokušava i od TR napraviti top ekipu. Samo što to ovih godina nije išlo zbog Renaulta. Ali ne daju vozače drugima, kao ni glavne ljude iz ekipe. Mislim da će za koju godinu Toro Rosso regularno biti jedna od top ekipa.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.