Zimska stanka, 65. dan: Zvuk Formule 1 od 50-ih do danas (drugi dio)

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Zvuk bolida se, barem u prvoj polovici 70-ih godina, nije puno mijenjao. Sve momčadi vozile su na atmosferskim motorima zapremine 3000 kubičnih centimetara i osam cilindara, no jedna je momčad bila dosljednja svojoj filozofiji. Bio je to Ferrari, koji je imao dvanaescilindrični motor, kojeg su nakon nekoliko godina razvoja Talijani dotjerali do savršenstva, pa je uz popularni model 312 bio nepobjediva kombinacija.

Na videu ispod možete čuti zvuk jednog od najboljih bolida ikada u Formuli 1, Lotusa 72.

U drugoj polovici dolazi do određenih promjena. Povećao se broj motora s 12 cilindara (uz Ferrari su takav motor imali BRM i Alfa Romeo), no pravu inovaciju napravio je Renault, koji se 1977. pojavio s malenim 1.5 motorom sa šest cilindara. Tajna je bila turbina, pa je snaga agregata bila puno veća nego ona koju su atmosferski motori tog vremena mogli dati.

Tržište motora se početkom 80-ih potpuno razbuktalo, te je bilo velikih razlika između proizvođača. Nije bilo nikakvog pravila o tipu motora, njegovoj kubikaži ili broju cilindara, pa smo tada imali od 1.5 četverocilindraša do 3.0 V12 motora. Poslušajte kako zvuči BMW-ov omaleni turbo motor, koji je u vrijeme kvalifikacija razvijao i do 1400KS.

1988. bila je zadnja godina turbo motora, a već su tada bili znatno oslabljeni u odnosu na sredinu 80-ih.


Odgovor

1 komentar

  1. fjaka Prikaži

    kad su već ovde došli na red i turbo motori molin da se nakon svih zvukova kad bude prilike posveti i jedna rubrika samo nijma tj zlatnoj eri f1 :top:


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.