FIA objavila službeni raspored testiranja

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

FIA je objavila službene detalje ovogodišnjih testiranja. Kao što je već poznato, prije početka sezone ekipe će dvaput testirati u Barceloni. Najprije od 27. veljače do 2. ožujka, a zatim od 7. do 10. ožujka.

Dva unutarsezonska testa vozit će se u Bahreinu i u Mađarskoj, a nakon sezone će, kao što je to bio slučaj i ove godine, ostati na jednom testu nakon sezone u Abu Dhabiju.

Bahrein i Mađarska bit će voženi u utorak i srijedu nakon vikenda kada su na rasporedu te utrke, a momčadi će na dva od četiri predviđena dana na stazu morati poslati vozače koji su vozili manje od 3 GP utrke.

Dok se unutarsezonski testovi mogu koristiti za razvoj bolida, postsezonski test u Abu Dhabiju bit će isključivo za pripremu i testiranje guma koje će se koristiti 2018. godine.

Pirelli do 1. prosinca ove godine mora poslati komponente za 2018., a dozvoljeno im je i da odrade vlastiti testni program. Ipak, ovaj put to neće biti privilegija velikih ekipa već se planira da sudjeluju svi. Navodno je dosad osam ekipa prihvatilo taj aranžman.

Zanimljivo je da se neće testirati na Silverstoneu kao nekoliko puta dosad, nego se za lokaciju odabrala Mađarska.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.