Mika Salo: Hamilton je jasan broj jedan za 2017.

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Bivši vozač Formule 1, Mika Salo, vjeruje da će Hamilton u Mercedesu biti tretiran kao čisti broj jedan nakon što se njegov bivši timski kolega Nico Rosberg odlučio umiroviti. Mika je Fianc, kao i novopečeni vozač Mercedesa Valtteri Bottas, te kaže kako će pred njegovim sunarodnjakom vjerojatno biti mnogo izazova.

“On (Valtteri) trenutno ima samo jednogodišnji ugovor, što je malo čudno”, kaže Salo. “Također mu je preostalo malo vremena da upozna tim, vidi način na koji rade. Još jedan problem je Lewis. Prošle godine nije uspio osvojiti naslov, tako da je sada veoma nadobudan kako bi ga vratio nazad. Ne mislim da će njih dvojica imati jedan tretman. Naravno da će Mercedes oba auta moći srediti da budu identični, no budu li testirali nešto novo i bolje, naravno da će to prvo ići Lewisu.”

Salo napominje kako bi konzistentnost mogla biti najveća Valtterijeva prednost. Na pitanje novinara misli li da Bottas može završiti ispred Hamiltona, rekao je:

“Vjerujem da može. Možda ne po pitanju čiste brzine, ali po konzistentnosti da – to bi moglo biti iznenađenje za Lewisa. Bottas je bio vrlo konstantan svih ovih godina te je rijetko radio greške. Ali to je način na koji on pobjeđuje momčadskog kolegu. Ove godine ćemo vidjeti za što je zaista sposoban.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.