Zimska stanka, 53. dan: Crtice iz života vozača Formule 1 (6. dio)

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 11 komentara

Nelson Piquet uvijek je imao humoristične komentare s dozom bezobrazluka i nepoštovanja prema drugom sugovorniku. Uoči jedne od Velikih nagrada novinar ga je upitao želi li danas pobjedu? Nelson je na to pitanje složio imbecilnu facu i odgovorio:

“Ne, danas želim biti 11.”

Na tulumu u jednoj privatnoj kući našao se Alan Jones sa svojim društvom. U sitnim satima razum se oteo kontroli, pa je svjetski prvak iz 1980. završio u ormaru s nepoznatom damom. Ubrzo je došla Alanova supruga te otvorila vrata ormara. Ostala je zatečena prizorom, no Jones se brzo snašao te rekao:

“Oh draga, bio sam uvjeren da si ti ova dama.”

Nakon strašne nesreće na Nurburgringu 1976., Niki Lauda ostao je bez dijela uha. Već se nakon 41 dan vratio utrkivanju, a jednom se prilikom našalio na svoj račun.Od tada je njegov prepoznatljiv znak crvena šilterica, koju nosi otkako je izgorio na Nurburgringu. Nakon pitanja kako je na njega djelovala nesreća je odgovorio:

“Dobro je, više nemam pola uha, ali barem ima mjesta za reklame!”

Juan Manuel Fangio bio je vrlo uspješan i nakon svoje karijere u Formuli 1. Do 1974., kada je otišao u mirovinu, bio je predsjednik uprave Mercedes Benz Argentina. Međutim, tada je proglašen počasnim predsjednikom, pa je još nekoliko godina radio na promociji Mercedes Benza diljem svijeta. Cijelog je života bio autoritet kojeg se malo tko usudio propitivati, a o tome nam govori još jedna crtica iz njegova života. 1991. godine vlast provincije Buenos Airesa zatražila je od Fangia da vrati vozačku dozvolu, jer je navršio 80 godina. Takva mu je odluka bila smiješna, pa je javno izazvao bilo kojeg djelatnika nadležnog ureda na utrku od Buenos Airesa do Mar De Plate, udaljenje oko 400 km, tvrdeći da će tu udaljenost prijeći za manje od dva sata. Naravno, nitko nije prihvatio izazov, čime je Fangiova vozačka ostala netaknuta do njegove smrti, 1995. godine.


Odgovor

11 komentara

  1. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Fora mi je da je Fangio bio svjedok prve titule MS. Kako je to bogat-ispunjen zivot bio.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Ima li igdje video od ove izjave od Piqueta? xD Kako bi jedan takav lik dobro došao u današnju generaciju vozača.


    0
    0

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    hahaha, Piquet legenda. Plačem od smijeha jer točno znam koju je facu složio kad je to rekao, šteta što nema neki video :D


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Ko bi to danas moga zadržati vozačku kad bi se digle udruge i mudraci o ogrožavanju sigurnosti i vladavina prava i jednakosti pred zakonom. Nekad su se neke stvari znale i nisi mora svakom crtati da ih svati…nije da san neki anarhist ali priviše se danas sakrivamo iza svega.


    0
    0

    0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Apsolutno podrzavam obnavljanje vozace dozvole. Pregleda i slicno. Moras dolazati da si i dalje sposoban upravljati vozilom. Bas sam nedavno bio svjedok osobe od 75 godina i nesrece koju je napravila. Na kraju krajeva, ako i kada dodje moje vrjeme sam cu otici na preglede i sve sto ide uz to cak i ako nema zakona koji me obaveziju na isto.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        mzf1 Prikaži

        Nacelno da ali poanta komentara je upravo ta da se u svakom slucaju skrivamo iza tih nacela. Nisu u argentini svima odobrili voznju poslo 80. nego samo njemu. Nacelno nebi smija niko al Fangio moze. Toga nam danas fali.. Odstupanja od ispravnih nacela kad imamo dobar razlog


        0
        0

        0
  5. fjaka Prikaži

    ovaj poker aseva gori mi je jako dugo bija wallpaper na kompu


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.