Manor želi sezonu početi sa starim bolidom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 4 komentara

Je li Manor u Formuli 1 gotova priča? Čini se da je odgovor na to pitanje još uvijek negativan. Upravitelji se svim silama trude pronaći investitore koji bi ih spasili i u posljednji trenutak lansirali u iduću sezonu.

Iz ekipe dopiru glasovi o odlasku mnogih radnika u druge ekipe, prvenstveno u Toro Rosso i u Renault, a obzirom da je kompanija pod stečajem – mogu se preseliti bez kršenja ugovora.

Njemački Auto Motor und Sport piše kako su iz Manora tražili od FIA-e dozvolu za početak sezone sa starim bolidom. Po njihovom mišljenju – 3 utrke će biti dovoljne da slože novi bolid i izvedu ga na stazu. Naravno, sve to pod uvjetom da se pronađe novac za nastavak rada.

Iako se radi o izvanrednoj situaciji, za ovo neće biti dovoljna samo dozvola FIA-e, već će Manoru zeleno svjetlo trebati dati svih 10 ostalih ekipa na gridu. Očigledno, bolid iz 2016. neće biti konkurencija novim bolidima, a čak bi moglo biti problematično ući unutar 107% vremena u kvalifikacijama koje je potrebno za sudjelovanje u utrci.


Odgovor

4 komentara

  1. F1 2016 Prikaži

    ovo je smijesno. znaci 3 utrke stari bolid i papa sezona 2017,pa opet sve ukrug, ovo nije rjesenje


    0
    0

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Ako su 2016 zaostajali 2-3 sec po krugu, pa koliko bi 2017 s istim bolidom. Što je netko na forumu napisao, bolje da preskoče te 3 utrke ako im se omogući nekakav daljnji nastup. Nikakve koristi od ovog, niti vuču nekakve info, niti su konkurentni….ništa osim troška a para se nema.


    0
    0

    0
  3. avalon Prikaži

    žal mi je manor ali .. uprkos željama , borbi i nastojanjima da opstanu u F 1 bojim se da nijedan investitor neče uložit novac u tim . ovo šta oni rade je sizifov posal … ako je ovo “o odlasku mnogih radnika u druge ekipe, prvenstveno u Toro Rosso i u Renault” točno , a tim u stečaju nema nikakvo zakonsko pravo ( jer radnici ne krše ugovor zbog stečaja ) da ih zadrži . nažalost , mislim da je njihova “priča” završena jer ko bi uložija u tim koji se skoro “raspa” po pitanju radnika i koji traži da u prve 3 trke nastupa sa starim bolidom u recimo ovoj “novoj” eri ? posli prve 3 trke ( otprilike 30+ dana ) neko bi treba “složit” novi manorov bolid … a ko bi to napravija s obzirom na odlaske radnika u TR i renault ? lani uprkos PU mercedesa “oglasni prostor” na manoru je bija skoro prazan , možda bi nekako i opstali sa bodom pascala da im u predzadnjoj trci tu slamku eventualnog spasa iz ruku nije “istrgnija” nasr . žal mi je zbog njihove želje , srčanosti da opstanu no mislim da se sve činjenice protiv njih .. nažalost :(


    0
    0

    0
  4. David Croft
    Ferrari Prikaži

    A na što će to sličiti, ako izađu sa ovim bolidom….


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.