Zimska stanka, 52. dan: Stefan Bellof – Nesuđeni prvak Formule 1

Izdvojeno

Pulsmedia portal

Prije 7 godina 3 min 5 komentara

Kada pričamo o prošlosti F1 i brzini njenih protagonista, većina nas će se, kada se spominju “najbrži”, sjetiti Ayrtona Senne, Ronniea Petersona, Gillesa Villeneuvea, Niki Laude, Keke Rosberga, Emersona Fittipaldija, Jochena Rindta i ostalih. Ipak, kada se nabrajaju “najbrži od najbržih”, zaslužuje biti spomenuto još jedno ime. Ime mladića kojeg će se malo tko sjetiti, a koji je obilježio svoje kratko vrijeme na pozornici F1 kao potencijalna nada za titulu svjetskog prvaka.

Stefan Bellof, mladi Nijemac koji je od smatran kao najbogatiji trkaći talent osamdesetih, napustio nas je prije više od 30 godina. 1980. se počeo natjecati u njemačkoj Formuli Ford te je odnio titulu tako da je gotovo pomeo konkurenciju, osvojivši 8 pobjeda u 12 utrka. Već sljedeće godine, u njemačkom Formula 3 prvenstvu, osvaja treće mjesto u ukupnom poretku, a 1982. u Europskoj Formuli 2 osvaja četvrto mjesto. Početak su označile briljantne pobjede, prva na kišnom Silverstoneu, a druga na Hockenheimu, uz pole position i najbrži krug utrke.

Već 1983. širi horizonte i nastupa za ekipu Rothmans Porsche na World Endurance natjecanju, a vozačko mjesto dijeli s Derek Bellom i Jochenom Massom. U 7 utrka osvojio je tri pobjede, četiri pole positiona te na kraju završava kao četvrti u poretku. Sljedeće godine odnosi naslov u istom natjecanju, s osvojenih 6 pobjeda i 5 pole positiona.

Istovremeno se natječe u Formuli 1, u ekipi Tyrrell Racing Organisation, a isprobavao je i McLaren MP4. Interesantno je spomenuti kako se mnogi sjete VN Monaka 1984. kao fantastičnog uspjeha Ayrtona Senne, no malo tko se sjeti da je Stefan Bellof završio kao treći, u utrci u kojoj je startao kao 20., a uspio je stizati vodeći par Prost – Senna. I dok je Senna stizao Prosta, Bellof je stizao Sennu.

1. rujna 1985. godine, Motorsport je ispisao još jednu crnu stranicu. U tek primljenoj smjeni volana od kolege Thierrya Boutsena, pokušao je preteći Jackya Ickxa u Eau Rouge zavoju. 15 minuta poslije, život Stefana Bellofa se ugasio.

Iako je ostavio manji trag u Formuli 1, ostao je kao jedno od najvećih imena u zlatnoj eri GT utrkivanja i trka izdržljivosti, kada su nevjerojatno lagane i zastrašujuće jake automobile vozila legendarna imena kao Derek Bell, Jacky Ickx i Hans-Joachim Stuck. Imao je zakazani sastanak s Enzom Ferrarijem uoči svoje smrti jer ga je Talijan htio u svojoj ekipi za sezonu 1986. Postavio je i najbrži krug Nurburgringa, 6:11.13, 1983. godine, koji do danas nitko nije oborio. Veliki Nordschleife je imenovao i jedan od zavoja po njemu, “Stefan Bellof’s”.

Zjurina


Odgovor

5 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Kažu da je napravio (ne)vrijeme na kvalama Rngu, te, 1983, kada je postavio tih 6:11 i kusur, što je bilo pola minute brže od drugih. Htio je još to da popravi, ali su mu rekli da je najbliže auto nekih 30 sec iza njega. Kasnije se ta razlika spuštala, a najbliži je bio Mass, međutim ni on se nije mogao primaći Bellofu na manje od 5,7sec.
    Iste godine, Silverstone, treninzi. Ickx, Mass i Bell postavljaju vremena, te završavaju trening sa konstatacijom “To je to, maximum, ne može brže”. Bellof je u istom autu odradio krug 2 sekunde brže. :chill:



    2
    2

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    pohvale za članak zjuro!
    sa koje utrke/staze je prva slika?



    1
    1

    0
  3. Marussia
    JulesB. Prikaži

    Tek nedavno sam “otkrio” F1 puls portal i moram priznati da imate odlične članke, baš kao što je i ovaj o Bellofu :) sve pohvale i samo tako dalje!!



    2
    2

    0
  4. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    E kakva steta za Bellofa , sjecam se kao danas njegove pogibije . Bio je strasan vozac , a da nije bilo zle kobi vjerovatno bi lista njegovih uspijeha bila podulja .



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.