Franz Tost: Kvyat je karijeru spasio singapurskim dvobojem s Verstappenom

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Dugogodišnji šef momčadi Toro Rosso, Franz Tost, kaže kako je Kvyat svoju karijeru spasio borbom s Verstappenom na prošlogodišnjoj VN Singapura. Njegov ostanak u F1 bio je pod velikim upitnikom. Nakon što je poslije VN Rusije degradiran u Toro Rosso, Rus nije isporučivao dovoljno dobre performanse, pa se već na ljeto uvelike pričalo o tome tko bi mogao biti zamjena. No, Kvyat se poslije ljetne stanke pribrao te počeo s dobrim nastupima, zbog čega su ga iz Red Bulla odlučili zadržati.

“Ta borba bila je sjajna za Daniila, boriti se s Verstappenom i ostaviti ga iza sebe. Pokazao je da još uvijek ima brzinu te da drži auto pod kontrolom. To je bilo jako važno za njegovo samopouzdanje”, kaže Tost.

“U Singapuru je odradio dobre kvalifikacije i dobru utrku – bio je to preokret za njega. Tada je za mene bilo jasno da bi trebao nastaviti voziti za nas. Bio sam 100% uvjeren da se može vratiti jer je takvo nešto već napravio u povijesti. Ako neki vozač pokaže da može osvajati pobjede i prvenstva, onda znate da u glavi ima sve potrebno kako bi se vratio nazad. Očekujem da će Daniil imati veoma snažnu 2017.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.