Abiteboul: Vasseur je imao problema djelovati u Renaultovoj strukturi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 0 komentara

Nakon pomalo iznenađujućeg odlaska Frederica Vasseura iz momčadi Renaulta, svoja razmišljanja s javnosti je podijelio Cyril Abiteboul, jedan od čelnih ljudi u Renaultovom sportskom odsjeku.

Vasseur je otišao nakon samo jedne godine na tom mjestu, a pretpostavlja se da je razlog bio nesuglasica upravo s Abiteboulom. Izjavio je da ostanak nije bio opcija jer to nije u najboljem interesu ekipe i njihove budućnosti.

S druge strane, Abiteboul kao problem ističe navodnu Vasseurovu potrebu za slobodom i autonomnim načinom upravljanja ekipom, što u okruženju kojim dominira proceduralnost i korporativni način razmišljanja nije dobrodošlo.

“Za Frederica je problem bila struktura ekipe jer on treba dobru dozu autonomije pri upravljanju ekipom. Tako je uvijek bilo u njegovom životu,” rekao je Abiteboul za francuske medije.

“Kada ste dio strukture u kojoj niste ni osnivač, dioničar, niti nosi vaše ime – to znači da prihvaćate takav način odlučivanja.”

“Ovo je Renault, ne momčad Frederica Vasseura ili Cyrila Abiteboula. To je bilo u središtu problema našeg rada u harmoniji i naše stabilnosti.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.