VN Meksika

27.-29. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Mercedes potvrdio Loweov odlazak

Nakon nekoliko tjedana popunjenih glasinama oko odlaska iz ekipe svjetskih prvaka, iz Mercedesa je konačno stigla potvrda da je tehnički direktor Paddy Lowe napustio momčad nakon tri i pol godine zajedničke suradnje.

Bivši Ferrarijev tehnički direktor James Allison bi trebao preseliti u Brackley, ali u Mercedesu zasad nisu ništa potvrdili. Razvoj bolida za 2017. će od ovog trenutka voditi direktor inženjeringa Aldo Costa, direktor odjela za performanse Mark Ellis, šef operacija Rob Thomas te direktor tehnologija Geoff Willis.

Mercedesov šef Toto Wolff vjeruje da će se momčad snaći i bez tako snažnog čovjeka kao što je bio Lowe.

“Paddy je imao važnu ulogu u našim uspjesima tijekom protekle tri i pol godine te mu se zahvaljujemo za doprinos ovom važnom poglavlju u Mercedesovoj motorsportskoj povijesti.”

“Uspjeh u Formuli 1 se ne svodi na pojedinca, već na snagu ekipe i tehničke sposobnosti organizacije. Imamo talent kako bismo nastavili s uspjehom od prethodnih godina te se na temelju njega planiramo pojačati u 2017. i godinama koje slijede”, rekao je Austrijanac.

Paddy Lowe je dodao:

“Imao sam fantastične i ugodne tri i pol godine u Mercedesu, radeći s nevjerojatnim timom ljudi. Sada se veselim novom izazovu, a svima u Mercedesu želim svako dobro.”

Loweova sljedeća postaja bi trebala biti Williams koji je trenutno bez tehničkog direktora nakon odlaska Pata Symondsa, ali ništa još nije potvrđeno.

Međutim, Mercedes je Lowea poslao na ‘odrađivanje’ otkaznog roka pa još uvijek nije poznato kada bi se Britanac mogao priključiti svom novom poslodavcu, niti kada bi pregovori između Mercedesa i Williamsa po pitanju Valtterija Bottasa mogli biti okončani.

Iako su i Lowe i Symonds svoje ekipe napustili nakon isteka ugovora, potvrda Bottasovog prelaska u Mercedes bi mogla biti okidač za potvrdu Loweovog prelaska u Williams, odnosno obrnuto.

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

VN SAD-a - raspored vikenda
1. trening 20. listopada u 17:00
2. trening 20. listopada u 21:00
3. trening 21. listopada u 18:00
Kvalifikacije 21. listopada u 23:00
Utrka 22. listopada u 21:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Na kojoj će utrci Hamilton i matematički osigurati naslov?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!