VN Meksika

27.-29. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Honda odbacuje ‘size zero’ koncept i kopira Mercedesovu ideju podijeljenog turbopunjača

Budući da je Formula 1 odbacila sustav tokena za razvoj pogonskih sustava, proizvođači pogonskih jedinica sada mogu mijenjati dizajn i koncepciju motora po svojim željama i bez ikakvih ograničenja. Poznato je da će potpuno novim smjerom krenuti Renault, a zna se da se za isti korak odlučila i Honda.

Prema tvrdnjama Autosporta i Motorsporta, Honda za ovu sezonu odbacuje size zero koncept pakiranja pogonske jedinice te će, poput Mercedesa, podijeliti turbinu i kompresor. Prije nekoliko dana je iz McLarena stigla potvrda onoga o čemu se pričalo nekoliko mjeseci, a to je da njihov partner za 2017. mijenja koncept svog pogonskog sustava. Iako detalja niti službenih potvrda nema, izvori su za navedene portale i publikacije potvrdili da je Hondin šef Yusuke Hasegawa dao zeleno svjetlo za odbacivanje kompaktnog size zero koncepta koji je korišten od 2015. i ponovnog ujedinjenja McLarena i Honde.

Taj koncept za cilj ima što je moguće manje pakiranje pogonske jedinice i stražnjeg kraja, te ima podijeljen turbopunjač, ali se kompresor nalazi unutar V nagiba motora, dok se turbina nalazi izvan. Nakon 2015. su u Hondi priznali probleme s tom filozofijom, ali od nje nisu odustali te su za 2016. povećali turbopunjač. No, čini se kako ni to neće biti dovoljno te su Japanci zaključili kako prednosti ovog koncepta nisu dovoljno velike kako bi poništile njegove mane, pa u Hondi turbinu i kompresor navodno postavljaju na suprotne krajeve, a povezat će ih osovinom koja prolazi kroz V nagib motora.

Radovi su u tijeku u Hondinom sjedištu u Sakuri, a njihov partner McLaren smatra da će unatoč većim dimenzijama pogonske jedinice moći konstruirati uzak stražnji kraj novog MP4-32.

Osim toga, očekuje se da će Honda imati i novi sustav ubrizgavanja goriva (multi-jet injector system), koji bi trebao povećati stupanj učinkovitosti motora s unutarnjim izgaranjem.

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

3 komentara

  1. Sad cemo vidjet ko ce biti bolji ?
    0
  2. E davno je bilo kad san ja reka da se ostave kurčevog posla i da lipo prikopiraju Mercedes, i ispada da san bija u pravu. A kako su me samo neki napadali…hehehe
    0
VN SAD-a - raspored vikenda
1. trening 20. listopada u 17:00
2. trening 20. listopada u 21:00
3. trening 21. listopada u 18:00
Kvalifikacije 21. listopada u 23:00
Utrka 22. listopada u 21:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Na kojoj će utrci Hamilton i matematički osigurati naslov?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!