Arrivabene: Glupo je slaviti s jednim vozačem, a drugog ignorirati

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 2 min 3 komentara

Maurizio Arrivabene

Izgleda da novi šef momčadi Ferrarija, Maurizio Arrivabene, nije još jedan obični prolaznik u ekipi. Nakon košmara kojeg je napravila stara ekipa, čini se da karizmatični Talijan sa svojim ljudima lagano vraća stvari na svoje mjesto. Naravno, teško je bilo očekivati da će Ferrari preko noći postati bolid za pobjede, no svima je jasno da su u Maranellu ove zime napravili veliki posao. Sebovo postolje i Kimijevo odustajanje je polovičan uspjeh ako se pita Arrivabenea:

“Naravno, Sebastian je bio sretan, ostvario je svoj san i osvojio postolje za Ferrari. To je doista poseban osjećaj za svakog vozača. Što se tiče Kimija, poslije odustajanja sam otišao do njega. Morate shvatiti vozača i reći mu da glavu drži i dalje prema gore. Ne možete slaviti s jednim vozačem, a drugo ignorirati. To je glupo.”

“Njih dvojica surađuju jako dobro, a moj je posao da održavam pravu ravnotežu. Na početku, naš je cilj bio vidjeti jesmo li brži od Williamsa i Red Bulla. Sada moramo biti malo više uvjereni u sebe i početi smanjivati zaostatak za Mercedesom.”

Osvrnuo se i na probleme s pričvršćivanjem kotača zbog kojeg je Kimi odustao:

“Otišao sam odmah poslije incidenta u boks da se ne stvara panika. Zatim sam pitao mehaničara što se dogodilo? Objasnio mi je što je bilo pa sam mu rekao: “Smiri se, budi fokusiran i nemoj se brinuti. Stvari poput ovih se događaju.”

“Na kraju, bio sam sretan zbog tima, ali kao glava momčadi, bio sam na pola sretan. Da, jedan vozač je završio na postolju, ali drugi nije završio utrku, što za mene znači polovično obavljen posao.”


Odgovor

3 komentara

  1. Michael Schumacher
    thebear38 Donator Prikaži

    Svaka čast Maurizio … takvi postupci su odlika pravog vođe …


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    josip123 Prikaži

    Ovakav vođa je Ferrariju nedostajao jako dugoo.

    Napokon netko tko ce usmjeriti i fokusirati momcad prema pobjednickim stazama!!!!!
    Forza Ferrari :)


    0
    0

    0
  3. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Čovjek ima baš posebnu dozu humanosti u sebi. Većina bi ljudi poludila na nekog da napraviti istu grešku dva puta, ali on je popričao s čovjekom, vidio što se dogodilo i smirio situaciju.
    Veliko poštovanje gospodine Arrivabene.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.