Ryan: Manor je zaslužio poštovanje!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Trkaći direktor Manora Dave Ryan tvrdi da je njegova momčad zaslužila poštovanje od svojih protivnika. Pascal Wehrlein je u prošloj sezoni zaradio bod u Austriji, što ih je pomaklo na 10. poziciju u poretku konstruktora. Ipak, snove o bonusu srušio je Felipe Nasr i Sauber u pretposljednjoj utrci sezone.

Rezultat toga bio je gubitak oko 13,5 milijuna američkih dolara, što je otprilike 1/6 njihovog budžeta.

Esteban Ocon, Manor

Manor trenutno pregovara s novim investitorima koji bi mogli kupiti veći udio momčadi, što bi bio itekakav vjetar u leđa za naredne sezone.

“Budimo iskreni, trebali smo napraviti još veći skok u performansama. Još uvijek je taj zadatak ispred nas, ali cilj je također bio zaslužiti poštovanje od konkurenata i to smo napravili.”

Ryan kaže da su nekoliko puta u sezoni iza nas trebali biti u Q2 po čistoj brzini. To im je ponekad i uspjelo, ali nedovoljno često.

“Pripadamo tamo, to je sigurno. I ako nastavimo graditi ekipu nema razloga da napredak izostane.”

Vjeruje da je veliki put ispred njih, te da još mnoge lekcije moraju naučiti, ali ekipa radi dobar posao s budžetom kojim raspolaže.

“Imali smo puno novih lekcija i puno ogromnih izazova. Ako pogledate kolikim resursima druge ekipe raspolažu – odmah vidite da nam neće biti lagano. Frustrirajuće je znati što trebate napraviti, ali vam pritom trebaju dvije ili tri sezone vremena.”

Budžeti ekipa oduvijek su krucijalan faktor u Formuli 1, a omjer uloženog i dobivenog ponekad ne bude proporcionalan, što je u Manorovom slučaju dobra stvar.

“Obzirom na to koliko smo uložili – mislim da smo dobili jako puno. To je impresivno.”


Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Jao da ste imali bolid 2016 u sezoni 2015 to bi bio legendarni potop za Mch ?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.