Zimska stanka, 23. dan: Top 10 vozača koji nisu osvojili bodove

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 7 godina 3 min 5 komentara

Dosta je vozača u povijesti Formule 1 nastupalo, manjina je osvojila naslove prvaka, nešto veći broj pobjede, dosta njih bodove, ali ih ima i dosta koji nikad nisu osvojili bodove, a neki su u tome “pretjerali”. Ovo je lista top 10 vozača koji nikad nisu osvojili bodove.

10. David Brabham

Jack Brabham imao je troje djece, ali samo jednog sina. Uspio je na njega prenijeti trkaći duh, no David nije bio niti sjena svog oca. U 24 nastupa u Formuli 1 nikad nije uspio osvojiti bodove.

9. Huub Rothengatter

Nizozemčeve loše rezultate uglavnom su skrivile i loše momčadi, a po samim nazivima ćete vidjeti da to i je tako. Prvo je vozio za Spirit, pa za Osell i na kraju za Zakspeed. Niti jednom u 25 utrka nije uspio doći do bodova, a ustvari je odustao u više od pola njih.

8. Rupert Keegan

Rupert, kao i vozač iznad njega, nije uspio ostvariti plasman u bodovima tijekom 25 utrka, koliko je odvozio u Formuli 1. Vozio je za Penthouse Rizla Racing, Durex Team Surtees, Williams i March.

7. Ricardo Rosset

Vukao se Rosset tri godine kroz Formulu 1, no prilično bezuspješno. Odradio je 26 nastupa za Footwork, Lola F1 i Tyrell, no u vremenima kada je ostalo samo ime od moćne momčadi iz doba Jackie Stewarta.

6. Mike Beuttler

Britanac je u Formuli 1 proveo tri sezone u momčadi Clarke Mordaunt Guthrie Racing koja je koristila šasiju momčadi March, no prilično bezuspješno. Mike u 28 startova nikad nije uspio osvojiti bodove, no 1973. u španjolskoj bio je veoma blizu kada je osvojio sedmo mjesto.

5. Enrique Bernoldi

Vozio je za momčad Arrows dvije sezone, 2001. i 2002. Na otvorenju sezone fotografirali su ga s ostala tri debitanta, Fernandom Alonsom, Kimijem Raikkonenom i Juan Pablom Montoyom. Najveći uspjeh karijere ostvario je 2001. godine u Njemačkoj kada je osvojio osmo mjesto.

4. Scot Speed

Burno najavljivani Amerikanac nije uspio puno pokazati u Formuli 1, a u sezoni i pol za Toro Rosso nije uspio osvojiti niti jednog boda. Poslije se preselio na utrkivanje u nešto lakšim kategorijama.

3. Tora Takagi

Takagi je dobro upotpunio statistiku Japanaca kao prilično neuspješnih vozača u Formuli 1. 1998. vozio je za Tyrell, dok je godinu poslije prešao u Arrows. Startao je u 32 utrke u kojima nije uspio osvojiti bodove.

2. Brett Lunger

Brett je poznatiji zbog nastupa u razmetnom Heskethu s ludim i raskalašenim Huntom nego sa svojim vožnjama. Vozio je još i za Surtees, no u 34 nastupa mu se nije posrećilo da osvojio barem jedan bod.

1.Luca Badoer

Uvjerljivi rekorder na ovoj listi. Talijan ustvari uopće nije bio loš vozač, dapače, bio je prilično talentiran, no sreća ga u Formuli 1 nije nikad poslužila. U 50 nastupa nikad nije osvojio boda, a kroz karijeru je vozio za Minardi, Forti, Scuderiju Italiju i Ferrari. Na VN Europe 1999. bio je veoma blizu bodovima, vozio se na četvrtom mjestu kada mu je otkazao mjenjač. Nakon odustajanja je zaplakao. Nije bilo za čuditi se.


Odgovor

5 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    david brabham – legenda gt/ endurancea!


    0
    0

    0
  2. Williams
    Montoya Prikaži

    Nikad nebih rekao da Luca Badoer nije u karijeri osvojio niti jedan bod.
    Doduše danas je puno lakše to učinit nego ranije. A Bernoldija se nitko vjerovatno nebi ni sjećao da nije bilo Monte-Carla i Coultharda


    0
    0

    0
  3. Graham Hill
    M074 Prikaži

    Bilo bi ih tu još puno da se boduje po starom.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.