Potvrđeno: Pat Symonds odlazi iz Williamsa

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Williams je danas potvrdio da tehničkom direktoru Patu Symondsu ugovor istječe 31. prosinca te da će  momčad napustiti krajem ove godine. Sumnje su se prvi puta pojavile prije nekoliko dana kada se s njegovom pozicijom povezivalo trenutnog Mercedesovog tehničkog direktora Paddyja Lowea.

Zamjenica šefa Claire Williams je danas poslijepodne potvrdila ovu vijest te se zahvalila Symondsu na trogodišnjoj suradnji. Ime novog tehničkog direktora će biti uskoro objavljeno.

Symonds je na svoju poziciju u Williamsu došao sredinom 2013. Nakon toga su uslijedile dvije plodonosne godine u kojima je momčad Sir Franka završila na trećem mjestu konstruktorskog poretka. Međutim, ove sezone su pali za dvije pozicije te ih je u poretku prestigla Force India.

Symonds je u Formuli 1 od ranih 80-ih godina prošlog stoljeća gdje je najprije radio u momčadi Tolemana. U toj ekipi je proveo dugi niz godina i u raznim izdanjima (Benetton nakon 1984., Renault nakon 2002.). U francuskoj momčadi je imao velik doprinos 2005. i 2006. kada su se u Enstoneu okitili s dva konstruktorska (i vozačka) naslova.

Karijera u Renaultu je okončana poslije afere crashgate 2008., nakon čega mu je zabranjen rad u Formuli 1. Nakon par godina se vraća kao tehnički direktor u Williamsu gdje je proveo tri i pol sezone.


Odgovor

2 komentara

  1. Jenson Button
    senad22 Prikaži

    Čitao sam negdje da je pat bio protiv odlaska bottasa u Mercedes,pa je možda to razlog odlaska ili zato što najvjerovatnije na njegovo mjesto dolazi Paddy lowe.


    0
    0

    0
  2. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Rekao je da bi najbolje bilo za Williasm da Bottas ostane u momčadi, a pošto je Massa odlučio ostati, Williamsu je izgubio najboljeg vozača od još od Rozberga. Bilo bi super kada bi se Paddy vratio nazad u Williams


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.