Marchionne o budućnosti svojih vozača u Ferrariju

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Ferrari

Ferrari nije ispunio očekivanja koja su si zacrtali uoči ove sezone i na krilima veoma dobre 2015., što je za posljedicu imalo pad na treće mjesto konstruktorskog poretka. Bez obzira na to, njihovi vozači se ne mogu pohvaliti najboljom formom, pogotovo Sebastian Vettel od kojeg su navijači očekivali ipak mrvicu više. Nijemac je ove godine bio nešto frustriraniji sezonom i događanjima, a vrhunac je bila VN Meksika gdje su se na udaru našli Max Verstappen i direktor utrka Charlie Whiting.

Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene je svojevremeno rekao da Vettel mora zaraditi svoje mjesto u momčadi, misleći pritom na obnavljanje aktualnog ugovora koji istječe krajem sljedeće sezone. Predsjednik Sergio Marchionne je nedavno nastavio u istom tonu potvrdivši da su oba vozača ‘pod povećalom’.

“Priznajem da gledamo oko sebe za budućnost pažljivo analizirajući situacije kod drugih. To ne znači da nemamo povjerenja u naše vozače, ali pošteno bi bilo reći da su oni pod povećalom.”

“Zadovoljan sam Raikkonenovom sezonom, on će se utrkivati opet i u 2017., ali što nakon toga? Želi li se umiroviti ili nastaviti? S Vettelom sada nema smisla razgovarati o produljenju ugovora, prvo moramo vidjeti hoće li se osjećati ugodno s nama u 2017. Moramo mu dati pobjednički bolid, inače je besmisleno govoriti o budućnosti. On s nama želi pobijediti, to znamo. Možemo li mu to garantirati? U zamjenu za to, on mora voziti pribrano, biti smireniji, manje uznemiren. Mora misliti o pobjeđivanju na stazi, pobjeđivanju drugih bolida, a ne o ulaženju u osobne prepirke.”

Marchionne je ponovno načeo temu povratka Alfe Romeo u Formulu 1, kao testni poligon za talijanske vozače.

“Alfa Romeo u Formuli 1 bi mogla biti plodno tlo za mlade talijanske vozače. Najbolji od njih, Giovinazzi, već je s nama, ali postoje i drugi pored njega koji se muče kako bi si pronašli prostor. Momčad Alfa Romeo bi im mogla ponuditi to mjesto, bolje nego što to čine naše customer momčadi Haas i Sauber.”

“Mjesto za Alfin povratak postoji, vjerojatno kroz suradnju s Ferrarijem. Ali ne sada jer Alfa prvo mora zaraditi novce prodajom Giulije i Stelvija”, rekao je Marchionne.


Odgovor

1 komentar

  1. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    “….jer Alfa prvo mora zaraditi novce prodajom Giulije i Stelvija.”

    Znači ništa od Alfe…. :(


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.