Brawn vjeruje da će se nastaviti dominacija Mercedesa

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 2 komentara

Kao da nisu bile dovoljne tri divlje godine Mercedesa u kojoj su pokupili gotovo sve pobjede i pole positione, naslove i nove rekorde, Ross Brawn vjeruje da će se to nastaviti događati. Ekipa iz Brackleya nije imala dostojnog konkurenta od VN Australije 2014., a samo im je nekoliko puta priprijetio Red Bull te godine. 2015. i 2016. su uz Ferrari bili nešto konstantniji i kvalitetniji izazivači, no i dalje daleko od nečega što bi srušilo srebrne strijele. Brawn kaže kako će glavna prednost Mercedesa biti što su ponovno počeli ranije od ostalih.

“Kada su vidjeli gdje se nalaze u odnosu na ostale ekipe, Mercedes je resurse za ovu godinu vrlo brzo prebacio na projekt za 2017. Da sam ja tamo, a vjerujem da su primijenili sličnu filozofiju, rekao bih: ‘U redu ljudi, imamo snažan auto, možemo pobijediti samo sebe, okrenimo se razvojnom programu za sljedeću godinu.’ Ne znam koliko timova to može napraviti. Uspjeh stvara uspjeh. Mercedes će biti snažan iduće godine, unatoč tome što je sljedeće godine veći naglasak na aerodinamiku.”


Odgovor

2 komentara

  1. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    U izjavi nisam pročitao da će Mercedes nastaviti dominaciju. Samo je rekao da će Mercedes biti snažan. A da ne budu snažni (među konkurentima za naslov) stvarno treba da se dogodi čudo. Sa budžetom kojim raspolažu teško da neće biti konkurenti.


    0
    0

    0
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    “Brawn kaže kako će glavna prednost Mercedesa biti što su ponovno počeli ranije od ostalih”
    Nisu mogli krenut ranije od nekih!
    Mclaren Honda je već nakon prve utrke u Australiji 2015 krenuo sa pripremama za 2017 .


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.