Lewis: “Dovedite Sebastiana, dovedite Fernanda, koga god želite”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Dok čekamo da Mercedes odluči koga će iduće godine postaviti za timskog kolegu Lewisu Hamiltonu, Britanac je komentirao slučaj rekavši da je važno da drugi vozač ne stvori toksičnu atmosferu u ekipi.

“Važno je koga imamo u drugom bolidu, važno je zbog timskog duha. Vidjeli smo u nekim drugim ekipama ponekad da to može imati otrovan efekt na ekipu, neprijateljski dueli između vozača.”

“Sigurno, ja sam sretan tu, volim biti gdje jesam. U redu, imali smo neke zanimljive situacije, ali općenito smo uvijek prolazili preko njih.”

“Koga god da dovedemo moramo biti sigurni da je barem jednako dobar kao ono što smo imali, ako ne i bolji – po pitanju stvaranja te timske energije. Doživio sam iskustva i dijeljenja u prošlosti za koja bih preporučio ekipi da ih se strogo kloni.”

Lewis je naglasio da je odluka isključivo na Mercedesu:

“Mislim, vozit ću protiv bilo kojeg vozača. Kada oni odluče – mogu staviti bilo kojeg vozača. Ugovorno su obvezni razgovarati sa mnom nakon što listu dovedu na pet potencijalnih vozača, ali ja nemam odlučujuću riječ u tome.”

“Dovedite Sebastiana, dovedite Fernanda, koga god želite. Vozio sam protiv Fernanda u svojoj debitantskoj godini i pobijedio sam ga, to nije problem za mene. No, za ekipu to vjerojatno nije najbolja ideja.”


Odgovor

6 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Evo, i LH kaže da je pobijedio FA u svojoj debitantskoj godini, doduše nije pitao za mišljenje cijenjene forumaše smije li to reći, ali eto, rekao je i da mu nije neki problem ako FA opet dođe.
    Poslije Nike mu je sasvim svejedno tko će doći, kako sam već rekao Niko će puno više faliti Mercedesu nego njemu.


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Ko god da dode sigurno ce biti konkurentan bez obzira na Lewisovu brzinu..pa nisu ni ostali vozaci tu bas bezveze..ipak bi ovo natejcanje trebalo biti krema po svakom pitanju.


    0
    0

    0
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Pa ti čovječe jedini stvaraš toksičnu atmosferu u ekipi pa nije po tvom..

    Da, sigurno je Nico pravio probleme, baš je u F1 krugovima poznat kao raskalašen i bezobrazan tip


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ja sam klasicni Alonsovac pa moram reci da je bilo izjednaceno ?? salim se malo ali malo smo si presigurni u sebe….ne kazem ja da vozac ne treba biti takav, bas nasuprot, mora vjerovat u sebe bio to Haryanto ili Hamilton,ali znas i ti Lewise da utrke nedjeljom uz Alonsa ne bi isle sve u tvoju korist ? Avanti Fer avanti !!!!


    0
    0

    0
  5. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Tko o čemu, Hamilton o timskom duhu……..


    0
    0

    0
  6. avalon Prikaži

    teoretski bi i mogli dovest koga žele kad ne bi postojali ugovori npr , a onda bi to mogli uradit i u praksi jer ka šta i sam LH kaže “Ugovorno su obvezni razgovarati sa mnom nakon što listu dovedu na pet potencijalnih vozača, ali JA NEMAM ODLUČUJUĆU RIJEČ O TOME .”


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.