Marciello: “Moje šanse za Formulu 1? Nikakve, nula.”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Bivši Ferrarijev junior Raffaele Marciello tvrdi da je Formula 1 postala nedostižan cilj za vozače koji ne donose sa sobom sponzorski novac. Marciello je došao u GP2 seriju 2014. godine nakon što je postao prvak Europske Formule 3, ali se razišao s Ferrarijem nakon što je prve dvije sezone u GP2 završio na osmom i sedmom mjestu.

U trećoj sezoni bio je nešto uvjerljiviji i završio je na četvrtom mjestu, a unatoč tome se ne vidi u Formuli 1.

“Moje šanse? Nikakve, nula. Trebate 10-15 milijuna koje ja nemam, prema tome – nema Formule 1 za mene. Uvijek trebate novac.”

“Morate biti realistični i ne sanjariti o sranjima. Trebate novac za Formulu 1. Ako nemate novac – nećete u Formulu 1. Važno je ne izgubiti neku drugu priliku dok razmišljate o nečem što je nemoguće.”

“Mislim da sam napravio dobar posao u svojoj karijeri. Osvojio sam Formulu 3, a mnogi vozači koje sam tamo pobijedio su sad u Formuli 1. Ako su oni tamo, onda i ja zaslužujem biti.”

“Ali, imat ću drukčiju karijeru od njihovih i siguran sam da će i meni biti odlično.”

Italija nema svog vozača od 2011. godine, a Marciello problem vidi u odbijanju talijanskih firmi da sponzoriraju mlade vozače.

“Imamo pomoć od svog saveza, ali možda ne kao neki drugi. Talijanske kompanije nam ne pomažu kao neke druge drugim vozačima, recimo, poput Banco do Brasil za Felipea [Nasra].”

Marciello se ne vidi više u GP2 seriji:

“Gotovo sam siguran da više neću biti u GP2. Glupo bi bilo odraditi još jednu sezonu. Čak ako i pobijedim – i dalje trebam 10 milijuna da prijeđem u Formulu 1.


Odgovor

6 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Kakav vozac takva i sansa.

    I da imas para nisi ti za F1.

    Prosjecan driver.


    0
    0

    0
  2. Fia
    bodo Prikaži

    Dečko pravo zbori. Za GP2 sezonu i 1. mjesto treba mu još barem 2 miliona. Naravno, pobjednički team sa lošijim timskim kolegom i puno puno sreće. Nakon svega nema jamstva za F1.


    0
    0

    0
  3. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    “Mislim da sam napravio dobar posao u svojoj karijeri. Osvojio sam Formulu 1, a mnogi vozači koje sam tamo pobijedio su sad u Formuli 1. Ako su oni tamo, onda i ja zaslužujem biti.”

    Mislim da je to ipak bila ”samo” F3 :-)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.