Sve je spremno za prelazak Paddyja Lowea u Williams

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 8 komentara

Mercedesov tehnički direktor Paddy Lowe najvjerojatnije će iduće sezone biti član ekipe Williamsa, tvrdi to nekoliko neimenovanih izvora za Motorsport.com portal.

Nakon tri dvostruke titule u protekle tri godine Loweu ističe ugovor s pobjedničkom ekipom i već mjesecima smo mogli čitati nagađanja gdje bi mogao otići. Dobro informirani izvor tvrdi da je situacija riješena i da će Lowe od iduće godine biti u Williamsu.

Iako još uvijek čekamo potvrdu bilo koje strane – Lowe je navodno prihvatio Williamsove uvjete. Nadalje, važno je spomenuti da njegov trenutni ugovor završava 31. prosinca ove godine pa je moguće da neće trebati pauzirati nego se odmah može baciti na posao s novom ekipom za iduću sezonu.

Nije sasvim jasno koja bi njegova pozicija u novoj ekipi bila, obzirom da je Pat Symonds trenutno tehnički direktor Williamsa. Međutim, neki tvrde da je Symondsu sve draža ideja mirovine.

Ako se ova tvrdnje obistine – vrlo je vjerojatno da ćemo kao iduću veliku vijest čitati prelazak Jamesa Allisona u Mercedes.


Odgovor

8 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Veliki udarac za Mecku..veci od odlaska Nice.


    0
    0

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Ovo mi je veliko iznenađenje.
    Allison vjerojatno sjeda na njegovo mjesto.
    Ali još više ovo je udarac za Ferrari (koji btw vjerojatno smatra da im ne treba vrstan stručnjak iz zapadnih EU zemalja). Jednog su izgubili, drugog nisu ni doveli.


    0
    0

    0
    • avalon Prikaži

      pa u ferrariu su vrlo često koristili usluge vrsnih stučnjaka iz “zapadnih EU” zemalja pa ? zar tamo nije egzistira npr pat fry , tombazis allison ? valjda je još tamo i roroy byrne makar ka savjetnik . i kakvi su bili rezultati ? sam allison je izjavija da po dolasku u ferrari on nije ni jedan detaljčić dizajnira na SF15-T kojim su 2015. ostvarili 3 pobjede . taj bolid je djelo taljana . allison je učestvova u dizajniranju SF16-H za 2016. i sad vidimo kakav je bolid bija . manjkav ….. znači , njega su izgubili no sudeći po bolidu to i nije neka velika šteta . to ne znači da u nekom drugom timu james neče opet odradit dobro ka nekad u lotusu ali u ferrariu je recimo kiksa . zašto taljani ne bi mogli bez “zapadnih” stručnjaka ? eto u mercedesu vrlo uspješno radi aldo costa , a dok je radija za ferrari mnogi fanovi su ga omalovažavali i virujem da su bili sritni kad su ga se u maranelu “riješili” ..a mercedesovci su trljali zadovoljno ruke . “zapadni” mercedes je angažira “nezapadnog” costu koji radi na pobjedničkim W05/06/07 iz čega bi se valjda moglo zaključit da i taljani nešto mogu/znaju . a ako mogu/znaju onda valjda mogu i bez vrsnih stručnjaka iz zapadnih EU zemalja . ili bar uz njihovu pomoć ali ti stručnjaci ne trebaju igrat odlučujuću ili glavnu ulogu


      0
      0

      0
      • Kimi Raikkonen 7
        Iceman Donator Prikaži

        Sve ok…. samo Lowe, Allison, Byrne, Newey, Fry, Clear, Dyer su samo jedni u nizu, bilo da su dovedeni pa odbačeni, bilo da nisu dovedeni makar se pokušavalo, bilo da su dovedeni i imaju rok trajanja. Dakle nešto ne štima.
        Ja nisam nigdje rekao da Costa, Tombazis ili Marmorini ne valjaju, ali isto tako smatram da jednog Allisona ili Lowe-a nije za odbaciti.
        SF16H je ispao kao manjkav bolid, ali valja reći da njegov tvorac nije bio duhom a vrlo rijetko i tijelom u Maranellu nakon tragične smrti supruge. Simone Resta kao glavni aerodinamičar se trebao istaknuti daljnjim razvojem tog bolida kada glavnog tehničkog direktora nije bilo, a svi vidimo kako je završilo. E sad možda je Resta odličan aerodinamičar pod rukovodstvom Allisona, možda i nije, tko će ga znati. Možda je samo još jedan Pedro poput Coste ili Tombazisa, a možda u njemu čući vrhunski inžinjer opet kao Costa.
        Samo osobno stjećem dojam da talijanski tim kojeg većinu čine talijani bolje funkcionira pod tzv zapadnim rukovodstvom. Daj Bože da napokon budem u krivu.


        0
        0

        0
  3. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Mozda sve ovo ide na pad Mercedesa sa trona.

    Red je da vidimo dominaciju negok drugog tima ?


    0
    0

    0
  4. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Baš me zanima kakva je pozadina ovoga.


    0
    0

    0
  5. gidra Prikaži

    Po čemu on sada nebi trebao pauzirat ako mu ugovor istječe?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.