Vettel negira pregovore s Mercedesom

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 12 komentara

Sebastian Vettel, Lewis Hamilton

Sebastian Vettel, Lewis Hamilton

Sebastian Vettel jasno je rekao da ne pregovara s Mercedesom, te da on i Kimi ostaju u Ferrariju i za sljedeću sezonu. Rosbergovo mjesto sada lovi vjerojatno barem polovica grida, a po pričama i očekivanjima, jedino vozači Red Bulla i Ferrarija neće trčati ka oslobođenom mjestu u Mercedesu. Želja publike je Alonso, dok su realnosti Wehrlein ili Bottas. Nakon što su on i Kimi vozili F60 iz 2009. po Daytoni, dao je izjavu oko Rosbergove situacije te o sljedećoj sezoni.

“Nije velika tajna da Kimi i ja imamo ugovor za sljedeću sezonu, stoga bi to trebalo biti jasno. Mnogo toga se događa, no kod nas je prilično mirno, što je dobar znak. Usredotočeni smo na posao za sljedeću godinu, imamo još puno toga. Ulažemo mnogo truda jer su promjene na bolidu velike, možda bude iznenađenja, ali moramo pričekati i vidjeti što će se dogoditi. Nadamo se da će nas ova promjena pravila primaknuti prema vrhu, iako je teško sada imati nekakva očekivanja.”

Osvrnuo se i na Rosbergovu odluku da napusti sport nakon osvajanja titule svjetskog prvaka:

“To je njegova odluka i moramo je poštovati. To je vrlo hrabra odluka zato jer je puno lakše bilo nastaviti dalje, ali ako on osjeća da je vrijeme za prestanak, onda je vrijeme za prestanak. Imate samo jedan život i želite ga potrošiti na svoj način. Ja sam imao 23 godine kad sam osvojio naslov, bio je to drugačiji mentalni sklop, htio sam to ponoviti. I jesam. Volim utrkivanje i želim nastaviti.”


Odgovor

12 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Mislim da na gridu nema puno “loših” vozača…ko god dođe u Mercedes bit ce velika konkurencija LH..


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Nema puni losih ali nema ni vozaca poput Hamiltona.


      0
      0

      0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Nisam baš siguran. Bottas mi nekako djeluje…ne znam kako bih rekao, vjerojatno bi bio kao Nico u 2015. A mislim da bi Wehrlein bio veća konkurencija Lewisu, ako ne ove, sljedeće godine.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Tko god dode osim Alonsa, Vettela i Ricciarda. Hamilton ce ih pojesti.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        @Mr.Spaceguy Treba uvrstiti tu i Verstappena sigurno. A da bi pojeo Hulka, Pereza i Sainza, ne bih baš rekao, prve godine bi vjerojatno pobijedio, ali druge godine nisam siguran da bi bili manja konkurencija od Rosberga. A tko zna, možda i Bottas može iznenaditi.

        Samo jebiga, stvar je u tome što je za vozače koji nemaju pobjede Hamilton prevelik autoritet sa svojih 53 pobjede, ako Mercedes nastavi biti dominantan, on će sigurno biti željan novih rekorda.


        0
        0

        0
      • Mclaren
        KERS Prikaži

        Nema niti jedan kao Hamilton bar ne zasad..ali svjetski prvak je Nico..


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        I neka je, zasluzio je.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        s obzirom na napisano možda bi najbolje bilo da se 21 vozač bore za plasmane od 2. do 22. mista jer već i prije prvih testiranja se zna prvak 2017.


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Mr. Spaceguy – misliš kao što je pojeo Buttona? :-p


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        zapravo ako gledamo bodovno LH nije nijednog kolegu ” pojeo” … čak ni kovalainena . iako bodovno ne izgleda tako no 2008. LH je ima jedno odustajanje , HK 4 razlika u bodovima između osvajača titule i 7. heikkia je bila 45 bodova . uz koje odustajanje manje razlika među njima ne bi bila tako “drastična” . već sljedeće 2009. razlika je bila 27 bodova … LH 3 , HK 5 odustajanja sa JB je osta 2 Vs 1 ni njega nije bodovno “pregazija” . dapače , jenson je to njemu napravija ( 43 boda .. skoro ka LH Vs HK 2008. ) , a LH Vs NR 3 Vs 1 s tim da je 2013. ima malu “podršku” brawna ( sitimo se 2 tim radio poruke upučene rozbergu od strane rossa ) , a ipak je na kraju bodovna razlika bila 18 bodova . najdrastičija razlika među LH i NR je bila 2014. ( 67 bodova ) zbog dvostrukog bodovanja u zadnoj trci . i to bi bilo puno manje da nico nije zbog gomile problema tu trku završija 14. sa krugom zaostatka . pobjede da , titule da ali bodovno nika nije nekoga “debelo” deklasira ka šta su npr fernando ili seb uradili kimiju no ni to ne znači puno jer već ove završene sezone “deklasirani” kimi je jako dobeo parira sebu …


        0
        0

        0
  2. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Od mlađih vrlo vjerovatno Ocon, a od starijih Bottas. po meni su upravo to dva moguća izbora na koje se dvoumi T.Wolf. Znači ili drugi vozač (Bottas) ili nešto tipa (mlade nade) kao što to imaju u RB-u (u obliku Ocona). Skoro sam 100% siguran da to neće biti Wehrlein.

    Berni E. navodno radi pritisak na Wolfa da uzme Alonsa, no ovaj to ne preferira zbog povijesti iz 2007.g.
    Vettel nije u opciji, što zbog ogromne cijene otkupa, što zbog nezainteresiranosti sa Sebove strane.


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Šteta, a baš bi volio Riccija u Mercu.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.