Wolff: Rosberg se povlači kao najbolji vozač u Formuli 1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 8 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Pet dana nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka Nico Rosberg je objavio da se povlači iz Formule 1 i tako šokirao čitav svijet koji se sad pita tko će biti budući timski kolega Lewisu Hamiltonu.

Šef ekipe, Toto Wolff, kaže da se Nijemac povlači kao najbolji vozač:

“Rezultati pokazuju da je osvojio naslov,” kaže Wolff.

“On je najbolji vozač u Formuli 1 danas i bodovi to pokazuju.”

“Način na koji je odradio zadnjih nekoliko utrka je bio izuzetno profesionalan i učinio je točno što je trebao. Imao je nevjerojatan pobjednički niz početkom sezone i tu je napravio temelj za ovo što je rutinski priveo kraju.”

Rosberg je u Formulu 1 došao 2006. godine kao GP2 prvak, a prve četiri godine proveo je u Williamsu.

Kada se Mercedes vratio 2010. godine kupovinom Brawn GP-a, odlučili su da žele dva Nijemca, pa su timski kolege postali Nico Rosberg i Michael Schumacher, tada svježe vraćen iz mirovine.

Rosberg je prvu pobjedu odnio 2012. u Kini, a onda još dvije u 2013. godini. Uslijedila je turbo-hibridna era u kojoj su dominirali od prve do posljednje utrke.

Wolff ističe važnost Rosberga u razvoju

“Najprije, ovakav odlazak iz Formule 1 je nešto za što nikad prije nismo čuli. Svi se tome divimo na jedan određeni način, odlazak dok ste na vrhuncu.”

“Bio je član razvojnog tima još od ranih dana i važan dio ekipe. Razvili smo se u ovom smjeru zbog balansa između vozača i dinamike unutar momčadi.”

“Balans je vrlo važan i Nico je bio bitan faktor.”


Odgovor

8 komentara

  1. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Dakle, Nico je potpisao dvogodisnji ugovor. Sto govori da bi on nastavio dalje u slucaju da je Lewis uzeo cetvrtu titulu.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Vec u startu znam da se skoro nitko nece sloziti sa mnom ,ali Rosberg se povlaci iz f1 kao vozac s najvise bodova….zasluzio je naslov ,no moje misljenje je da nije bio najbolji :/


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    Dragi Toto Nico je ove godine bio najuspjesniji vozac bodovno . Najbolji , ahahahahaha . U istom bolidu (naravno bez kvarova) sa njim bi pomeli pod Seb , Kimi , Alonso …………… Ne povlaci se vec bijezi jer bi slijedece godine bio oduvan sa prvog mjesta od strane Lewisa . Zelim mu puno srece u daljnjem zivotu , a neka svake godine 02.10 (GP Malezija 2016) okupi clanove uze obitelji , bliske prijatelje i slavi osvojenu titulu .


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.