Rosberg o razlozima povlačenja iz Formule 1

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 14 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

U svom govoru uoči današnje dodjele nagrada u Beču, aktualni svjetski prvak Nico Rosberg je šokirao objavom o napuštanju oktanskog cirkusa, o čemu je rekao sljedeće:

“Ono što mi je dalo jasniju sliku uoči nedjeljne utrke je bila pomisao da ću danas zapravo osvojiti naslov ovdje i da će to biti moja zadnja utrka. To je maknulo dio tog ogromnog pritiska, to je bilo lijepo. Pomisao je završila odmah nakon gašenja svjetala jer je nakon toga to bila najintenzivnija, najluđa i najteža utrka mog života. U ponedjeljak je uslijedio proces, nisam znao imam li muda pa je donošenje konačne odluke uzelo još nešto vremena. Međutim, sada idem dalje s tim i osjećam se odlično.”

“Osobno sam o tome informirao Lewisa jer je to ispravno. Imali smo veliku bitku i puno trenutaka u kojima smo se borili jedan protiv drugog, pa sam mislio da ga je korektno obavijestiti o mojoj odluci. Morao sam to učiniti brzo pa sam mu poslao poruku. Možda ćemo večeras razgovarati o tome.”

“To je bila kratka poruka jer je prioritet da momčad sazna što je prije moguće, tako da se radilo o kompromisu jer nisam napravio savršen posao i uzeo dovoljno vremena kako bih obavijestio sve koji su mi bliski.”

“Ova godina je bila izuzetno teška jer sam dao apsolutno sve od sebe, učinio sam sve što je bilo u mojoj moći nakon Austina prošle godine gdje sam puno patio nakon gubitka titule. Zato sam pritiskao kao lud u svim smjerovima i uz sve koji su bili uključeni, a to je bila i moja obitelj, puno žrtvovanja.”

“Moja žena, naprimjer, razumjela je da se moram odmarati svaki puta kada bih bio doma, nikada se nisam brinuo o svojoj maloj kćeri, nikada nisam radio nikakve zahtjevne stvari. Ona mi je uvijek bila podrška kako bi to učinili što lakšim, a to je samo jedan primjer predanosti.”

“Ostvario sam ovaj dječački san i nisam spreman učiniti takvu obvezu još jednom sljedeće godine te nisam zainteresiran utrke završavati na četvrtom mjestu ili bilo kako. Ja sam borac i želim pobijediti. Nisam za to zainteresiran opet, ne želim to opet učiniti. Prema tome, odlučio sam slijediti svoje srce, a ono mi je reklo da prekinem i da se prebacim na druge stvari.”

“Sada ću samo uživati u trenutku i u sljedećim tjednima, prisjetiti se sezone i uživati u svim iskustvima koja mi se nađu na putu. Nakon toga ću okrenuti novu stranicu u svom životu i vidjeti što me čeka.”

Na pitanje postoji li mogućnost povratka u Formulu 1, Nico je bio kratak i jasan.

“Definitivno ne. Gotovo. Odrađeno. Kraj priče.”


Odgovor

14 komentara

  1. mcl Prikaži

    Lepo od njega sto zna kada mu je dosta nema neku zelju za daljim dokazivanjem i jurcanjem za jos para.Treba znati i umeti tako ziveti .Svaka cast sada mi ovaj njegov naslov ima jos i vecu tezinu.Iako sam navijao za Hamiltona sada posle svega mi nije ni malo krivo sto je Rozberg uzeo titulu.
    Svaka cast i sretno ti bilo


    0
    0

    0
  2. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ogromno postovanje osjecam prema Nici. Tako iskren, da se svako moze suosjecati sa njime i ne zaliti sto napusta f1, vec mu samo pozeljeti srecu u privatnom zivotu.
    Vidim da iskacu neke zavjere u vezi odlaska… Ali kada se procita izjava, pogleda video sa objavom mislim da nema sumnje da je ovo iskljucivo njegova odluka. Vidi sa da ga Toto takodje jako postuje. Kako kaze: nije bilo potrebe ga uvjeravati da ostane, jer poznaje njegov karakter.
    Apsolutno mu vjerujem da se vise nece vracati.


    0
    0

    0
  3. Ferrari
    KrBoy93 Donator Prikaži

    Vec dugo mi izgleda nemotivirano..mislim da bi otisao i da nije osvojio naslov..


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Koliko god mi bilo žao, opet sam isto toliko sretan što je donio ovako čvrstu, a opet za sve ostale potpuno neočekivanu odluku.
    Ova sezona je fakat izvukla zadnji atom snage iz njega i baš je lijepo kad ovako neko otvoreno govori o svom uloženom trudu za nešto što je naizgled izvan čovjekovi mogućnosti. Znamo i sami koliko je se tog reći ću poklopilo da Rosberg pobijedi Hamiltona, ali je on najviše svojom upornosti i staloženosti to na kraju uspio. Big respect Nico!!!


    0
    0

    0
  5. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Kakav gospodin. Naklon do poda.


    0
    0

    0
  6. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Baš lijepa priča… Ljudina, nek mu je sretno…


    0
    0

    0
  7. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Hvala ti Nico na svim odličnim utrkama, svijet formule 1 odtaje bez jednog odličnog vozača.


    0
    0

    0
  8. Michael Schumacher
    khar Prikaži

    Kakav šok i to nakon samo 4 mjeseca potpisivanja dvogodišnjeg ugovora. Ovo nisam mogao ni sanjati. Žao mi je gubitka za F1, ali ne možeš zamjeriti čovjeku koji stavi obitelj na prvo mjesto.


    0
    0

    0
    • Ferrari
      pero iz bukurešta Prikaži

      Baš sam mislio da će se sljedeče godine vratit još bolji; sa više samopuzdanja, osvojio je naslov i ide još jače!!


      0
      0

      0
      • Michael Schumacher
        khar Prikaži

        Da i ja sam očekivao isto. Rekoh sad kad osvoji naslov bit će rasterećen. Samo još da mu bolid leži bolje nego Hamiltonu i možemo imati ponovno 2014. Samo ovaj puta Rosberg se ne bi raspao na pola sezone :( , a on otišao u mirovinu???

        Šteta pošto je on jedan od 5 vozača koji na gridu mogu parirati Hamiltonu. :( :( :( :( :(


        0
        0

        0
  9. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Ništa nego DFQ!?!?!?!


    0
    0

    0
  10. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Prije svega jedan prefinjeni gospodin i džentlmen. Sretno!


    0
    0

    0
  11. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ma da, jasnije ne moze! Nema ovdje nikakve teorije, momak se jednostavno zasitio F1. Njegova je misija ispunjena i to je to.

    Rosberg je jednostavno dusa od momka, previse emotivno ovo dozivljava, a vjerujem da je njemu ova jedna titula vrhunac u karijeri i da je svjestan toga. Mozda ce pozalit sto nije mogao i vise od jedne titule uzeti, ali cemu te brojke.

    Ovu sezonu je vozio muski, ali nema on u sebi tog ratnika, previse je oprezan vozac, sto bi se reklo po ps-u vozi. Zbog toga je bio u sjeni Hamiltona, al eto nema mu se sta zamjeriti, ovu sezonu je nappkon malo pokazao da moze biti ratnik, pa smo ocekivali i vise u 2017, al eto ohladi nas.

    Kako god, neka mu je sa srecom, a mozda mali Wehrlain bude novi Hamilton pa se ponovi 2007 :)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.