Zimska stanka, 2. dan: Neslavni rekordi Formule 1

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 7 godina 6 min 33 komentara

Andrea De Cesaris

Svaki vozač Formule 1 želi postaviti rekorde, ali ne onakve o kojima je danas tema. Nico Rosberg je osvajanjem titule maknuo mnoge neslavne rekorde sa svoje grbače, tako da smo ponovno na početku i lovimo nesretnika koji će prijeći 16 pobjeda bez osvojenog prvenstva. To neka bude prvi neslavni rekord na listi koja slijedi.

  • Najviše pobjeda bez osvojene titule prvaka: 16 (Stirling Moss) – Nesuđeni prvak osvojio je 16 pobjeda u 66 utrka, što je postotak pobjeđivanja od 24.4, čime je bolji od mnogih višestrukih prvaka. Na drugom mjestu je David Coulthard s 13 pobjeda, a dvoznamenkasti broj kraj svog imena i prezimena imaju Carlos Reutemann (12), Felipe Massa (11), Rubens Barrichello (11), Ronnie Peterson (10) i Gerhard Berger (10). Daniel Ricciardo s četiri pobjede sada drži taj rekord kada je riječ o aktualnim vozačima.
  • Najviše utrka bez pobjede: 208 (Andrea De Cesaris) – Vozač s fotografije ovog članka gura svoj pokvareni Jordan, kao što je često radio u svojoj karijeri. De Cesarirs je nekoliko puta bio blizu pobjede, no u 208 pokušaja nikada nije uspio. Njegovo ime spominjat će se još nekoliko puta niže u članku. Na drugom mjestu je Nick Heidfeld sa 183 utrke, a iza njega je Martin Brundle sa 158 utrka. Njih dvojica također posjeduju još nekoliko neslavnih rekorada. Od aktualnih vozača, najkritičniji su Nico Hulkenberg (115) i Sergio Perez (114).
  • Najviše postolja bez pobjede: 13 (Nick Heidfeld) – Nick Heidfeld je svoje prilike imao tijekom razdoblja u BMW Sauberu od 2006. do 2008. godine, no nije to uspio iskoristiti. Iza njega su Stefan Johanson s 12 i Chris Amon s 11 postolja. Od aktualnih vozača tu “titulu” drži Romain Grosjean s 10 postolja bez pobjede.
  • Najviše utrka bez pole positiona: 165 (Martin Brundle i Johnny Herbert) – Oba komentatora sa Sky Sportsa nemaju niti jedan pole u svojoj karijeri, a imaju isti broj utrka u F1 karijeri. Dereck Warwick drugi je na ovoj listi sa samo tri utrke manje od rekordera. Sergio Perez je sa 116 utrka predvodnik među aktualnim vozačima.
  • Najviše pole positiona bez pobjede: 4 (Chris Amon) – Chris je vozač koji je kroz karijeru imao zaista mnogo nesreće, a ovo je jedan od nekoliko neslavnih rekorada. Nico Hulkenberg jedini je aktualni vozač koji je osvojio pole position, a još nije pobijedio u utrci.
  • Pole positioni bez pobjede: 36 (Ayrton Senna) – Da, i najveći znaju imati neke neslavne rekorde. Ayrton Senna izgubio je 36 utrka s pole positiona, a približava mu se Lewis Hamilton s 29. Na trećem mjestu je Michael Schumacher s 28. Ricciardo i Hulkenberg nisu iskoristili svoj jedini pole position koji su ostvarili.
  • Broj utrka bez jednog kruga u vodstvu: 158 (Martin Brundle) – Evo i drugog neslavnog rekorda Martina Brundlea. U svojih 158 utrka kroz 10 sezona u Formuli 1 nije uspio biti barem jedan krug u vodstvu. Drugi je Eddie Chever sa 132 utrke. Daniil Kvyat (57) i Marcus Ericsson (56) predvodnici su kod aktualnih vozača.
  • Najviše utrka bez najbržeg kruga: 161 (Johnny Herbert) – Još jedan Herbertov rekord, možda nije tako težak, no 161 utrka bez barem jednog najbržeg kruga sigurno nije za pohvalu. Marcus Ericcson s 56 utrka predvodi aktualne vozače.
  • Najviše utrka bez osvojenog boda: 51 (Luca Badoer) – Možda jedan od najbolnijih rekorada drži već pomalo zaboravljeni Talijan Luca Badoer. Najbliži je bio 1993. godine u San Marinu, kada je završio na sedmom mjestu. Od aktualnih vozača, rekord trenutno drži Esteban Ocon s devet utrka bez osvojenog boda.
  • Broj bodova bez pobjede: 411 (Valtteri Bottas) – Neki rekordi ovdje nisu pošteni prema nekim vozačima zbog promjene pravila, no ovaj je definitivno najviše pokrao sretnika koji na grbači nosi rekord najviše osvojenih bodova bez pobjede. To je prema listi trenutno Valtteri Bottas, no on je sve svoje bodove osvojio u načinu bodovanja 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1, dok su neki vozači to imali priliku osvojiti samo ako bi došli u TOP 6 i dobili bi puno manje bodova, jer je pobjeda nosila 9/10 bodova, a ostala mjesta mizeriju. Realan pobjednik ovdje je Nick Heidfeld, kojem, kad se bodovi preračunaju u aktualni sustav bodovanja, ima čak 727, pa će vozači morati još malo pričekati dol ulove ovaj rekord.
  • Broj utrka prije osvajanja prvih bodova: 44 (Nicola Larini) – Ovaj vozač učinio je to sa stilom. U 43 utrke nije uspio osvojiti niti jedan bod, a onda je s Ferrarijem osvojio drugo mjesto na VN San Marina 1994. Sljedeću utrku osvojio je šesto mjesto, a četiri utrke poslije se povukao iz Formule 1.
  • Krugovi u vodstvu bez pobjede: 183 (Chris Amon) – Novozelanđanin uvjerljivo vodi na ovoj listi, a najbliži mu je Jean Behra sa 107 krugova. Kod aktualnih vozača prednjače Nico Hulkenberg s 43 i Romain Grosjean s 40 krugova.
  • Broj utrka do prvog postolja: 91 (Martin Brundle) – Brundle je uvjerljivo prvi na ovom mjestu. Utrka na kojoj mu se sreća osmjehnula bila je VN Francuske 1992. godine. Informacije radi, karijeru je započeo 1984. godine. U ovoj kategoriji, “najuspješniji” je Daniel Ricciardo s 55 utrka.
  • Broj utrka bez pobjede, pole positiona i najbržeg kruga: 158 (Martin Brundle) – Brundle opet na tapetu, ovaj put sa zaista teško poželjnim rekordom. Marcus Ericsson kod aktualnih vozača predvodi ovaj rekord.
  • Najviše odustajanja: 148 (Andrea De Cesaris) – Talijan je bio ekstremno nesretan po pitanju broja odustajanja u svojoj F1 karijeri. Od 208 utrka u kojima je sudjelovao, odustao je čak 148, što je zastrašujuć postotak od 71%. Od aktualnih vozača najbliži mu je Kimi Raikkonen sa 60 utrka, no postotak je “samo” 24%.
  • Najviše odustajanja uzastopno: 22 (Andrea De Cesaris) – Opet nesretni Andrea, ovaj put s moguće najdosadnijim nizom. Čovjek nije uspio doći do cilja gotovo sezonu i pol. Zamislite da je primjerice ove godine neki vozač odustao iz svake utrke…
  • Najviše odustajanja u jednoj sezoni: 14 (Andrea De Cesaris) – Netko bi rekao da namjerno mrcvarimo De Cesarisa, no rekordi su ipak zapisani. Talijan je odustao u 14 od 16 utrka, i to čak u DVIJE sezone, UZASTOPNO. Danas je to teško zamislivo s obzirom na odličnu pouzdanost bolida. Zaista, jadni Andrea De Cesaris.
  • Najviše odustajanja u prvom krugu: 14 (Jarno Trulli) – Čisto da za kraj ne ostane De Cesaris ubacili smo ovaj neslavni rekord, iako nije ni od njega daleko. Tu prednjači Jarno Trulli s 14 utrka, a odmah iza njega je Rubens Barrichello s 13. Raikkonen ih ima čak 9, a Hulkenberg jednu manje.

Odgovor

33 komentara

  1. Ferrari
    KrBoy93 Donator Prikaži

    lajk…zanimljivo…samo tako dalje :)


    0
    0

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    par imena se stalno ponavlja. :D
    andretti je jednom rekao o amonu : ako bi on postao pogrebnik, ljudi bi prestali umirat.


    0
    0

    0
  3. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    Bome izuzetno zanimljivo… Svaka čast na trudu

    Prošlom utrkom je dodan jedan zanimljiv rekord koji možda neće barem u skoroj budućnosti biti srušen a to je da je Lewis Hamilton uspio osvojit 10 utrka a da nije osvojio naslov… Usporedbe radi, otac njegovog rivala je to uspio sa jednom :P . Još jedan razlog za mrzit prezime – Rosberg…

    Isto tako zadnji put kad netko tko nije imao najviše pobjeda u sezoni a nakraju je osvojio naslov je upravo Lewis Hamilton (2008)


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Uz Marka nema zime za F1 fanove :D :thumbs:


    0
    0

    0
  5. Ferrari
    Gilles Prikaži

    Ako se gleda statistika, Martin i Herbert su bulje od vozača koji sad na Sky F1 sole pamet i sude o potezima i tumače pravila u toku trke. Presmešno ☺


    0
    0

    0
  6. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Svaka čast, od kud ste samo te sve podatke izvukkli!
    E to ja zovem trud!


    0
    0

    0
  7. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Vidi vidi, Sky sports perjanice Herbert i Brundle u gotovo svim antikategorijama istovremeno.Jesu majstori,svaka im čast a tebi Marko :pivo:


    0
    0

    0
    • F1puls
      David Vidović Prikaži

      Brundle nikada nije bio loš vozač, u F1 karijeri kao da nikada do Benettona nije dobio pravi bolid u ruke. On u cijeloj Senninoj karijeri možda i najveće muke zadao Brazilcu, godinu prije njihovog ulaska u F1 kada su se utrkivali u F3. Mislim da se čak i film snima o toj sezoni, ili je već snimljen, znam da su ga najavljivali.

      Ako je već snimljen molio bih nekoga ako zna da mi javi, želio bih ga odgledati. :)


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        A moraju i o Brundleu nešto pozitivno snimiti da ga malo uzdignu iz sivila. Pa makar se radilo i o nižoj seriji. Lik nijedan krug nije vodio u F1 karijeri :rofl:


        0
        0

        0
  8. mcl Prikaži

    Sto se tice polpozicija jel Vettel svaki put kad je startovao prvi i pobedio u trci?


    0
    0

    0
  9. mcl Prikaži

    A sto sam fulao video sam gore koliko sve nisu iskoristili polpozicije a nisam znao da je Vettel iskoristo sve posto ga gore nema a navode se Rikardo i ostali .Lepo sam pitao i ne vidim sta je tufulanje .U svako slucaju lepo za njega ako je sve pretvorio u pobede.A ti nemoj da pises napamet.


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Ne trolaj, ponestat će ti više nadimaka koje možeš registrirati koliko puta smo te dosad banirali.


      0
      0

      0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      A i vi se pravite pametni, čovjek je fino pitao, bez uvrede, psovki i omalovažavanja.


      0
      0

      0
      • Bmw
        Marko Rakić Donator Prikaži

        Ne Heat, ono što ti radiš je definicija toga kako se praviti pametan. Ako se netko zna registrirati na portal i pisati komentare, onda isto tako zna u google upisati Sebastian Vettel, kliknuti na link wikipedije i pogledati statistiku. Ovo što mcl radi je trolanje.
        Nastavi li se ovakav trend, ban je neupitan. Za njega, za tebe i sve koji se budu slično ponašali i namjerno provocirali. Nije samo stvar što mi pišemo ovdje, već i ljudi koji svakodnevno dolaze na portal, pišu komentare, stavljaju zanimljiv sadržaj na forum itd. To je i njihov trud, i oni su zaslužni što ovaj portal i dalje postoji. Stvorila se jedna lijepa zajednica, i neću nikom dopustiti da izvodi svoj igrokaz ovdje. Za to imate index, jutarnji, večernji, 24 sata i ostale “medije”.


        0
        0

        0
  10. Mclaren
    raca Prikaži

    Stvarno dobar posao radiš Marko :thumbs:. Ne znam što još imaš u planu za ovu dužu pauzu, ali možda bi mogao ubaciti kao serijal nešto kao, godine za pamćenje. Ima godina koje su izrazito zanimljive i specifične. Možda je drugima daleko, ali npr.1982. je strašan materijal. Naravno, ima ih još. To bi mglo periodični ići, nešto kao 10 naj vozača. Samo sugestija, ništa loše. Ti voliš pisati, mi volimo čitati


    0
    0

    0
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Imam dosta toga u planu, sve teme koje su mi pale na pamet su zapisane, neke su već gotove, ali ih još dosta fali, ipak su u pitanju 93 dana i treba sve smisliti, a da bude zanimljivo štivo. O uzbudljivim sezonama sam već pisao tijekom ljetne stanke, to je bio onaj serijal u pet dijelova o neizvjesnim sezonama.
      No,1982. bi volio obraditi, to je zaista jedna posebna sezona, teško da će se ikad ponoviti nešto slično tome. Ugl. računaj da će 1982. sigurno ići, samo još ne znam kad točno, trebat će mi dva dana da to napišem, a da tekst ne bude veličine Ane Karenjine :)


      0
      0

      0
  11. Blackhawk Prikaži

    Od svih neslavnih rekorda ti staviš sliku Jordana. Marko, crni Marko… Idući put kad nešto naručimo zajedno tvoji će modeli doći kao Revellove makete – na sklapanje :-p


    0
    0

    0
  12. Mclaren
    KERS Prikaži

    Bravo..svaka čast na zalaganju i marljivosti..skidam kapu!! Zanima koliko vremena je potrebno da se ovoliko informacija prikupi i složi u priču?


    0
    0

    0
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Hvala :)

      Teško je reći koliko je vremena trebalo za skupiti informacije. Primjerice, tri sam skupio na youtubeu, tri iz F1 racing magazina, dva s wikipedije i sl., dakle to je teško procjeniti.

      A za napisati sve, pregledati je li točno i ostale sitnice treba oko nekih sat i pol


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.