VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Button i Massa odvozili posljednje utrke u svojim F1 karijerama

Jenson Button i Felipe Massa

McLarenov vozač Jenson Button je danas vrlo vjerojatno odvozio svoju posljednju utrku u F1 karijeri. Iako si je ostavio mogućnost povratka 2018., navijači vjeruju da je današnja utrka bila posljednja u karijeri svjetskog prvaka iz 2009. jer McLaren velike nade polaže u Vandoornea, a i sam Button će za dvije sezone imati 38 godina.

Nažalost, kockastu zastavu nije ugledao jer je morao odustati zbog oštećenog prednjeg desnog ovjesa.

“Na bolidu je otkazao dio ovjesa, što nam se jako rijetko događa. Dogodilo se to na prednjem desnom kotaču te sam sretan što sam to mogao uočiti prije pritiska papučice kočnice. Velika snaga naše momčadi je bilo to što komponente jako rijetko otkažu, ali od svih dana baš danas nešto je.”

“Bez obzira na to, danas sam stvarno uživao. Moja utrka je bila kratka, ali uživao sam u svemu ostalom. Bio sam jako emotivan prije ulaska u bolid. Bilo je posebno kada su me na povratku u garažu bodrili svi u momčadi, svi moji prijatelji i obitelj. Drago mi je što sam imao sunčane naočale u tom trenutku…”

“Jako sam zadovoljan sa svime što sam postigao u svojoj karijeri. Sada je gotovo. Uživam u ovom trenutku i večeras će biti jako puno zabave!”

Od Formule 1 se u Yas Marini oprostio i Williamsov vozač Felipe Massa.

“Jako sam ponosan što sam se borio do zadnjeg kruga utrke jednako kao što sam se borio u prvom krugu svoje karijere! Želim zahvaliti svima, svima koji su sa mnom bili cijelo ovo vrijeme. Hvala navijačima i Williamsu kojeg ću nastaviti podržavati u budućnosti! Zahvale idu i svima koji su bili dio svega kroz što sam prolazio. Završio sam svoju karijeru s uzdignutom glavom, isto kao i kada sam počeo svoju karijeru. Malo sam više pripazio na bolid jer će on sada biti moj – hvala još jednom Williamsu za taj poklon!”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!