Zak Brown novi McLarenov izvršni direktor

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 7 komentara

Zak Brown

McLaren je danas potvrdio da će Zak Brown postati izvršni direktor odsjeka McLaren Technology Group. Ovo imenovanje je posljedica odlaska Rona Dennisa s mjesta predsjednika i glavnog izvršnog direktora iste te Grupe. 69-godišnji Dennis će u McLarenu, u kojem je proveo 36 godina, ostati do siječnja kada mu istječe aktualni ugovor.

No, Brownova uloga će biti nešto drugačija od Dennisove. Novo pojačanje će iznad sebe imati izvršni odbor McLaren Technology Group. I on i Jonathan Neale (operativni direktor) će zajedno voditi poslove, što je prvi korak u tranziciji Grupe ka novoj i ojačanoj organizacijskoj strukturi.

45-godišnji Brown je osnivač Just Marketing Internationala, najveće svjetske agencije kada je u pitanju motorsportski marketing.

“Izuzetno sam ponosan što se pridružujem McLaren Technology Grupi.”

“Godinama sam radio s McLarenom te sam ostao iznenađen talentom i ambicijama cjelokupne radne snage. Kao osnivač Just Marketing Internationala, sada najveće svjetske agencije za marketing u motorsportu, često sam usko surađivao s McLarenom te sam izgradio izvrstan odnos s cijelom kompanijom.”

“Zajedno smo postigli neke velike sponzorske ugovore, uključujući Johnnie Walker, GSK, Hilton, Lenovo, Chandon i NTT. Najbolje od svega je to što ću u svojoj novoj ulozi moći kombinirati veliku strast sa svojom strukom, odnosno motorsport i marketing, osiguravajući da obje strane ostanu potpuno usklađene.”


Odgovor

7 komentara

  1. mcl Prikaži

    Za pocetak bi mogao da nadje glavnog sponzora tima kad je vec toliki strucnjak u marketingu.
    I jedno veliko priznanje za Rona Denisa coveka kji je Mclaren vinuo medju najbolje u autosportu.Ali to je jedna od mana kad zivot posvetite fimi u kojoj niste vecinski vlasnik.t


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Denis si je sam kriv sto su ga izbacili. U trenutku kad je seik bio smrtno bolestan on otpusta Whitmarsha s kojim je seik bio dobar prijatelj bez njegova dopustenja. Na kraju su mu seik i ostali lijepo smjestili.


      0
      0

      0
      • mcl Prikaži

        Denis je jos uvek vlasnik 25 posto akcija sto nijebeznacajno.A pod uslovm da je oteran ocekujem zestoku borbu oko prevlasti u buducnosti. A verovatno ce zbog toga rezultati Mclarena debelo da ispastaju.Ne verujem da ce Denis tako lako da se odrekne svega sto je stvarao.


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        25% vlasništva je puno, ali nije 50% i jedna dionica pa da ti nitko ne može uzeti pravo nad upravljanjem. Jedino je MOL sa 25% dionica u INA-i dobio 100% upravljačka prava zahvaljujući Smradnaderu. Ron će i dalje dobivati 25% dividende od ukupne netto zarade i imati pravo glasa


        0
        0

        0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      slažem se s prvom rečenicom.
      sretno zače!


      0
      0

      0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Živi bili pa vidjeli..kako bilo ja ocekujem do godine titulu i nove sponzore!! Dosta je. Sretno ti bilo Zak Brown, imaš skoro ono pravo prezime..


    0
    0

    0
  3. Blackhawk Prikaži

    Ovaj čovjek je stručnjak za marketing i kao prvo bi trebao naći glavnog sponzora (nešto što je Dennis najavljivao a nije uspio) jer ni najjače momčadi ne mogu bez sponzorskog novca


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.