VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Massa o odlasku iz F1, Schumacheru i Raikkonenu

Felipe Massa, Brazil 2008.

Felipe Massa, Brazil 2008.

Felipeu Massi preostala je samo jedna utrka do kraja sezone i bogate F1 karijere, koju će završiti 250. utrkom. Prošlog se tjedna oprostio sa svojim domaćinima u Brazilu, gdje je prošetao sa zastavom na leđima od zadnjeg zavoja do Williamsovog boksa. Hod je bio vrlo emotivan, a pljeskala je cijela tribina duž startno ciljne ravnine te mehaničari Mercedesa i Ferrarija. Na pitanje osjeća li se sretan ili tužan, Massa je za službenu F1 stranicu izjavio:

“Nešto između. Sretan sam odlukom koju sam donio, no strah me da bi mi neke stvari mogle nedostajati. No siguran sam da je odluka dobra, spreman sam za sljedeći korak u životu. Sigurno je da će mi neke stvari nedostajati, no također sam siguran da mi neke stvari neće nedostajati.”

“Borba u vožnji – to će mi nedostajati.”

“Kada se tako ukorijenite u svijetu natjecanja, onda to postaje kao nešto prirodno. Stoga će prestajanje u tom dijelu napraviti jednu određenu prazninu. Tu prazninu ću morati ispuniti nekim drugim stvarima.”

Osvrnuo se i na period u Ferrariju, gdje je vozio nasuprot trojice svjetskih prvaka. Na pitanje s kim je bio najbliži, odgovorio je:

“Michael. On je na mnogo načina bio majstor. Naravno da sam želio biti ispred njega, no gledao sam ga kao svog idola – nekoga kao “želim biti kao ti”. On je na mene vjerojatno gledao kao na malog čovjeka kojemu je želio pomoći. Taj timski odnos je bio veoma drugačiji od ostalih koje sam s timskim kolegama. Možda je to razlog zašto sam odluku o svojoj mirovini objavio upravo u Monzi.”

“Kimi je za Ferrari potpisao dvije godine prije nego je počeo voziti za njih, stoga je jedini način da ostanem u Ferrariju bio taj da Michael ode u mirovinu. To je i učinio u Monzi 2006. godine. On je vjerojatno bio umoran, a možda je pomislio “Felipe radi dobar posao, neka on ostane u momčadi”. Ne znam je li to točno tako bilo. No, ja znam da sam zbog toga objavio da odlazim u mirovinu u Monzi 2016. – 10 godina poslije.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!