Palmer o sudaru s Kvjatom: Nisam mogao vidjeti dalje od upravljača

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 0 komentara

Jolyon Palmer (GBR) Renault Sport F1 Team RS16. Brazilian Grand Prix, Sunday 13th November 2016. Sao Paulo, Brazil.

Jolyon Palmer (GBR) Renault Sport F1 Team RS16.
Brazilian Grand Prix, Sunday 13th November 2016. Sao Paulo, Brazil.

Jučerašnja VN Brazila je više puta bila isprekidana zbog incidenata na stazi koji su izazvani veoma teškim uvjetima na mokrom Autodromu Jose Carlos Pace. Uvjeti su tako očito bili preteški za Renaultovog vozača Jolyona Palmera koji je, nakon prekida izazvanog udesom Marcusa Ericssona, na startno-ciljnom pravcu udario u Toro Rosso Daniila Kvjata jer ga, kako sam kaže, uopće nije vidio.

“U tom trenutku sam imao više gripa na gumama za mokro te sam bio brži od bolida ispred sebe koji su bili na intermedijima. Vidljivost je na kraju bila toliko loša da nisam mogao vidjeti dalje od svog upravljača”, rekao je Britanac.

“Nisam vidio zavoj, znao sam da su tamo negdje pit wall i pit lane; jednostavno ništa nisam mogao vidjeti. Kvjat ispred mene je bio sporiji te sam ga udario.”

“Kroz cijeli krug vidljivost nije bila tako loša, bilo je nekih mjesta gdje je bilo aquaplaninga, ali uzbrdo prema startno-ciljnom pravcu niste imali trakcije i niste mogli vidjeti jeste li iza nekoga. Morali ste pogađati kuda idete.”

Hamilton i Bottas nezadovoljni čestim prekidima

Pobjednik VN Brazila Lewis Hamilton smatra da smo na Interlagosu mogli vidjeti više akcije na stazi.

“Razumljivo je bilo kod prve crvene zastave jer su vozači izlijetali. Što se tiče druge crvene zastave, nakon što smo ponovno izašli na stazu, mogli smo prijeći na intermedije, ali sigurnosni automobil je predugo ostao vani. Staza je kroz dosta duži period bila praktički ista. Nije imalo smisla slati sigurnosni automobil na stazu, mogli smo voziti. Međutim, sigurnost je na prvom mjestu. Svi su srećom dobro tako da je to bila ispravna odluka.”

Što se tiče same kiše, Hamilton smatra da je bilo i gorih trenutaka u njegovoj karijeri.

“Ovo je vjerojatno bila jedna od lakših, utrka je općenito bila veoma lagana. Nisam imao nikakvih pirueta niti išta slično. Silverstone 2008. je bio puno teži od ove utrke.”

Williamsov vozač Valtteri Bottas je bio jedan od onih koji su kritizirali česte prekide.

“Cijelo vrijeme sam ispitivao koji su razlozi zaustavljanja i pokazivanja crvenih zastava jer sam bio spreman za utrkivanje. Mokro je i to znači da je teže, da je smanjena vidljivost i tako dalje – to je normalno. Što se mene tiče, bilo je potpuno sigurno kroz cijelu utrku pa zapravo ne vidim zašto smo toliko prekidali.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.