VN Monaka
25.-28. svibnja 2017.

Raikkonen: Krug je bio prosječan

Kimi Raikkonen, VN Brazila 2016.

Kimi Raikkonen, VN Brazila 2016.

Kimi Raikkonen je u završnici kvalifikacija postavio vrijeme za oko desetinku brže od Verstappenovog najbržeg kruga i tako postavio svoj Ferrari na treće startno mjesto za sutrašnju utrku. Ferrari nije bio na trećoj stratnoj poziciji još od Monze, kada je Vettel u kvalifikacijama zadnji put nadmašio oba Red Bulla, dok Kimi nije bio ovako blizu Mercedesima od Belgije. Od Ferrarija se ovaj vikend doista očekivala nešto bolja forma u odnosu na prethodne utrke, ali vjerojatno niti sami navijači Ferrarija nisu očekivali da u kvalifikacijama budu ispred oba Red Bulla. Međutim, Raikkonen nije bio pretjerano uzbuđen, pošto je odmah nakon kockaste zastave preko radija poručio ekipi da je krug bio samo prosječan.

“Cijele kvalifikacije sam se mučio sa određenim mjestima na stazi i u određenim zavojima. Da budem iskren, zadnji kurg je, što se mene tiče bio prosječan, ali na sreću dovoljan za treće mjesto. U prva dva zavoja sam imao hladne gume i nisam ih mogao zagrijati, zatim sam izgubio ritam sredinom kruga, ali na kraju je ispalo dobro. Vidjet ćemo što možemo uraditi sa ove pozicije.

“Mercedesi su svakako van dohvata, ali koncentriramo se na našu utrku sutra i šot mi možemo uraditi.”

Kimi Raikkonen se sada izjednačio u međusobnom duelu u kvalifikacijama ove sezone sa momčadskim kolegom Vettelom, rezultat je 10-10 i zadnje kvalifikacije sezone će odlučiti pobjednika.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

3 komentara

  1. Je li ovo prvi puta da je Kyat pobjedio Sainza ove godine u kvalifikacijama?
    0
VN Monaka - raspored vikenda
1. trening 25. svibnja u 10:00
2. trening 25. svibnja u 14:00
3. trening 27. svibnja u 11:00
Kvalifikacije 27. svibnja u 14:00
Utrka 28. svibnja u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će pobijediti u Monaku?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!