VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Wehrlein, Gutierrez, Nasr i Haryanto na Manorovoj listi za 2017.

Pascal Wehrlein, Manor

Prema pisanju britanskog Autosporta, Manor trenutno pregovara s četiri vozača, a to su Pascal Wehrlein, Esteban Gutierrez, Felipe Nasr i Rio Haryanto.

Pascal se u ekipi nalazi od početka 2016. te će mu ugovor najvjerojatnije biti produžen. Nijemac je trenutno razočaran što nije uspio dobiti mjesto u Force Indiji, već je to za rukom pošlo njegovom timskom kolegi Estebanu Oconu. Tehnički direktor Force Indije kaže da je to bila odluka vlasnika momčadi Vijay Malye.

Esteban Gutierrez povezivao se s Manorom još prošli mjesec, kada je izjavio da pregovori s Haasom ne idu po planu. Eddie Jordan predvidio je da će Meksikanac ponovno voziti za Sauber, što bi se moglo dogoditi ako Felipe Nasr ode iz momčadi, budući da su se pojavile spekulacije da ima problema sa sponzorima. No, jedina momčad u koju Brazilac može otići je Manor, koji za sljedeću sezonu ima čak više pozitivnih strana od Saubera. Podsjetimo, švicarska ekipa će sljedeće godine koristiti Ferrarijeve ovogodišnje motore, što pred promjene pravilnika može biti dobra opcija u prvih par utrka. no poslije će problemi s manjkom snage sve više dolaziti do izražaja. S druge strane, Manor će imati Mercedesov motor za 2017., pa beneficije nije teško uvidjeti.

Posljednji kandidat na listi je Rio Haryanto, koji je prvu polovicu sezone odvozio u Manoru, a sada je u ulozi rezervnog vozača. Pravila igra za vozača iz Indonezije su jednostavna. Ako skupi dovoljno novca, moći će nastupiti za Manor. Ako ne, doviđenja.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

2 komentara

  1. Mislim da snaga motora neće igrati veliku ulogu sljedeće sezone, ako je istina da će biti puno sporiji na pravcu. Onda je puno bitnija aerodinamika. A Sauber ima infrastrukturu da napravi dobar bolid, što su i ranije znali pokazati. A sad i finansijski bolje stoje.
    0
  2. Vec mi je ovo 66689202 komentar o Pascalu ali nadam se da nece izvisiti…Esteban koliko cujem ima para,a ni Nasr ne stoji lose.Za Rija ne znam ali mislim da nista od toga…

    Pitanje jedno.Zna li netko sta se dogada s legendarnim pobjednikom VN Španjolske 2012-Pastorom.
    0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!