Potvrđeno: Esteban Ocon sljedeće sezone u Force Indiji

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Esteban Ocon

20-godišnji Francuz Esteban Ocon, koji je ovog ljeta zamijenio Rija Haryanta u Manoru, sljedeće će sezone nastupati za momčad Force Indije gdje će mu timski kolega biti Sergio Perez.

Bivši prvak europske Formule 3 i GP3 serije je već nekoliko puta nastupio u bolidu indijske momčadi, između ostalog tijekom prošlogodišnjih predsezonskih i sezonskih testiranja.

Force India je potvrdila da se radi o višegodišnjem ugovoru, a Ocon dodaje:

“Uzbuđen sam jer se pridružujem Force Indiji. Jako dobro poznajem momčad jer sam bio test vozač prošle godine te se još jednom veselim radu sa svima u Silverstoneu. Još uvijek sam relativno novi u Formuli 1, ali provođenje pola sezone u Manoru mi je dalo važno iskustvo te se osjećam spremnim za ovu novu priliku s Force Indijom.”

“Želim zahvaliti svima u Manoru i posebno u Mercedes-Benzu za podršku i vjeru koju su imali u mene. Jedva čekam 2017. i svoju prvu punu sezonu u Formuli 1.”

Ocon je dugo bio jedan od kandidata za mjesto u Renaultu, pa i nakon što je francuska momčad potvrdila Nicu Hulkenberga za sljedeću godinu. Vjeruje se da je Oconov dugogodišnji ugovor s Mercedesom spriječio odlazak mladog Francuza u Enstone, zbog čega je kao drugi vozač odabran Jolyon Palmer.

Esteban je član Mercedesovog programa mladih vozača, a početkom ove sezone je posuđen Renaultu u ulozi testnog i rezervnog vozača. Osim toga, 2016. je proveo kao Mercedesov trkaći vozač u DTM prvenstvu, a u oktanskom cirkusu je debitirao u kolovozu na VN Belgije kao momčadski kolega Pascalu Wehrleinu u Manoru.


Odgovor

4 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Nije li to neko vec izjavio..Jordan? Nema veze, cestitam Oconu i veselim se svim ovim mladim vozacima u nadam se konkurentnim bolidima.(Stoffel, Ocon, Stroll…)


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Jos da Pascala smjeste negdje i super.Ajde svaka cast i sretno mu bilo,Perez je jako dobar


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Odlično za Ocona, nakon 7 utrka u Manoru preći u trenutno 4. momčad u prvenstvu nije mala stvar. Pascal je možda i više zaslužio ovo mjesto, ali mislim da ni s Ocon neće ništa manje pogriješiti.

    A mislim da nije slučajno što je Mercedes gurao baš Ocona na Hulkenbergovo mjesto, jer se radi o najveća dva vozača na gridu, Ocon (1.86m) je za dva centimetra i veći od Hulka (1.84m). Ako itko ima iskustva s visinom vozača onda je to FI s Hulkenbergove 4 sezone u njihovom bolidu, a prije nekoliko utrka iz Manora je došla vijest da su morali bitno izmijeniti cockpit na Oconov bolidu, što vjerujem da mu i sad utječe na performanse.


    0
    0

    0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Mislim da Merc čuva Wehrlinea za sebe. To je po meni glavni razlog zbog čega je Ocon prije Pascala dobio priliku.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.