1. predsezonski test
27. veljače 2017. u 9h

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Verstappen: U Formuli 1 postoje dvostruka mjerila

Max Verstappen potužio se na dvostruka mjerila koja vladaju kod FIA-ih sudaca, a sve je kulminiralo na VN Meksika, gdje je bilo mnogo kazni, kako opravdanih, tako i neopravdanih. Max Verstappen kažnjen je zbog napuštanja staze u prvom zavoju, gdje se nije vratio na stazu u sljedećem zavoju, već u trećem. FIA-no pravilo (38.1) kaže da vozač mora biti na stazi koliko god je moguće duže vremena te da ne smije biti van nje ako za to nema razmunog razloga (izbjegavanje sudara). No, istu stvar napravio je Lewis Hamilton u prvom krugu, no on nije dobio kaznu.

“Problem s mnogo pravila je taj što je prekomplicirano za sport – za gledatelje i za suce”, rekao je Verstappen. “To je bilo evidentnp na VN Meksika. Lewis Hamilton presjekao je šikanu u prvom zavoju te nije dobio kaznu. Ok, ali kada sam ja to uradio u borbi sa Sebastianom Vettelom, onda sam dobio kaznu od pet sekundi, zbog čega sam izgubio treće mjesto.”

“To je luda situacija. Lewis i ja smo pogriješili točku kočenja za prvi zavoj. Nisam imao koristi od toga, jer sam bio ispred prije ulaska u zavoj, i bio sam ispred poslije, baš kao i on. Ja sam kažnjen, a on nije, što ukazuje na dvostruka mjerila.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

7 komentara

 1. Cudi me kako ferrarijeva placipicka nije dobila kaznu zbog krsenja sportskog pravilnika.. Bitch please, suci ove sezone dosta toga svima prastaju zato smirite te svoje talijanske hormončiće… ..|..

  0

  0
 2. Ti ces biti taj koji ce komentarisati o dvostrukim arsinima…???
  Svaki komentar suvisan!

  0

  0
 3. Stvarno počinjem sumnjati u inteligenciju tog klinca….

  0

  0
 4. Postoje postoje majstore.Neki dobiju kaznu za 2 cm sto izadu van staze a ti sto umalo nisi poslo Raikkonena groblje ne dobijes kaznu……

  0

  0
 5. Pa da, u F1 postoje dvostruka pravila. Prva su namijenjena najboljem vozaču svih vremena(Lewis “SEXY PORNO LAP” Hamilton) i njegovom nasljedniku (Maxu Verstappenu), a druga su za sve ostale smrtnike.

  0

  0
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kakve su vam prve reakcije na nove bolide?

Rezultati

Loading ... Loading ...