Franz Tost objasnio zašto su zadržali Kvyata za 2017.

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Daniil Kvyat

Forma Daniila Kvyata u 2016. godini bila je čest predmet rasprave, budući da je konstantno bio sporiji od timskih kolega u Red Bullu i Toro Rossu. Nakon što je 2015. završio ispred Ricciarda u poretku vozača, u prve četiri utrke ove sezone bio je primjetno sporiji od Australca, a kap koja je prelila čašu bila je VN Rusije, u kojoj je divljanjem na startu upropastio utrku sebi i timskom kolegi, dok je Vettela izbacio iz utrke. Povratak u Toro Rosso nije dobro sjeo Rusu, koji je od novog timskog kolege poče gubiti još gore nego od Ricciarda. Ipak, nakon ljetne pauze Kvyat je povratio dio stare forme, te osvojio bodove na VN Singapura nakon posta od osam utrka.

Za to vrijeme, šef momčadi Franz Tost branio je Rusa te govorio kako mu treba dati vremena da se oporavi. No, malo ljudi je vjerovalo da Kvyat može dočekati 2017. u Formuli 1, posebno zbog Pierre Gaslya, koji obavlja odličan posao u GP3 prvenstvu.

“Prije svega, Daniil je veoma talentiran vozač. Kao što znamo, on je osvojio titulu u GP3 seriji, ove godine bio je na postolju u Kini. Prema tome, mi smo uvjereni u njegov talent.”

“Druga važna stvar bila je njegovo iskustvo, budući da će mu sljedeća godina biti četvrta u Formuli 1. Njegovo iskustvo pomoći će nam zbog promjena pravila za sljedeću sezonu. Treća važna stvar bila je ta što se svi već dobro poznajemo. To znači da će suradnja biti na visokom nivou te se nadam da će nam to pomoći.”


Odgovor

1 komentar

  1. avalon Prikaži

    “… u prve četiri utrke ove sezone bio je primjetno sporiji od Australca…” i “Povratak u Toro Rosso nije dobro sjeo Rusu, koji je od novog timskog kolege poče gubiti još gore nego od Ricciarda. ” ?!?!?!? ne znam je li ovo doslovno preneseno ili je mišljenje autora članka ali možda treba u sve “stavit” makar kap objektivnosti ili svoju “opasku” ako je članak totalno prenesen . daniil je bija primjetno sporiji od daniela početkom ove sezone ? teško je to zaključit po samo 4 trke jer lani je npr posli 4 trke ricciardo ima 19 , kvyat 4 boda . katastrofa za rusa ako se ne uzme u obzir da je u prvoj trci rus odusta zbog mjenjača ( DR završija 6 … 8 bodova ) , u maleziji je DK završija isprid DR ali oba bez bodova , u kini DK odusta zbog motora ( DR završija 9. … 2 boda ) , u bahreinu DR završija 6. sa 8 bodova , DK 9. sa 2 boda no posli katastrofičnog početka do kraja je kvyat ipak na tablici preteka ricciarda iako je DR to bila 2. a DK prva sezona u RB . osim toga do 2015. ricciardo je ima odvoženih 69 , a kvyat 19 GP – a , DR je to bila 5. , a rusu 2. sezona u F 1 . nevažno ? ove sezone kad je rus po članku bija primjetno sporiji od australca … pogledajmo činjenice . u australiji odustajanje rusa , DR 4. ( 12 bodova ) , u bahreinu DR brži … sa P5 na kraju 4.. kvyat sa P 15 na kraju 7. . kina DR sa P2 na kraju 4. , kvyat sa P6 na kraju 3. ( prvo postolje 2016. za RB ;) ) rusija .. to znamo . dakle to “primjetno sporiji” je zapravo u plasmanima 1 Vs 1 time šta je rus ima postolje , a australac nije . osim toga pogledajmo iz ovog kuta u tek 2 trke su oba završavala u bodovima ( australiju zbog odustajanja kvyata “zanemarimo” ako želimo bit fer ) pa ispada (bodovno ) da je primjetno sporiji osvojia 21 ( i postolje ) , a primjetno BRŽI 24 boda ( bez postolja ) . u razlike … DRASTIČNE :) :) :) komparacija .. max je ka jako talentiran , više od rusa , zaslužuje misto u RB zar ne ? no ovo mu je druga sezona F 1 , prva u RB i NEČE bit bolje plasiran od kolege , a kvyat je to u svojoj drugoj sezoni F1 i prvoj RB USPIJA ! ovo posli povratka DK u TR ne treba komentirat jer kad vam neko napravi ono šta su napravili rusu ( a ima 22 ) onda treba vrimena da se izađe iz mentalne krize . da ima i znanjna i vatre ( i mudrosti , vozačke inteligencije … rusija je bila iznimka zbog domaće trke i želje da se pokaže ) u sebi rus je dokaza u “dvoboju” sa maxom nedavno . srićom DK ima tosta koji viruje u njega i koji ga je “sačuva” u timu od helmuta koji vedri i oblaći u RB i TR . osim toga je da ga carlos “dere” ali bodovno među vozačima TR i nije neka razlika 38 Vs 25 uz sve probleme koje je rus treba prebrodit “odjebenicom” iz RB i povratkom u TR . od CS je gubija većim dijelom i zbog toga ( i možda manjim zbog 4 Vs 2 odustajanja u “korist” rusa ) ali po mom mišljenju od DR u prve 4 trke nije gubija , bili su skoro al pari .


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.