Ecclestone: Ne bih htio biti na Arrivabeneovom mjestu

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 6 komentara

Maurizio Arrivabene

Posljednjih mjeseci nije lako biti Maurizio Arrivabene, posebno na dan utrke kad se rade česte strateške greške. Pritisak šefa Ferrarija, Sergija Marchionea, sve je jači, te se greške potkradaju sve češće u Maranellu, pobjeda nema, a plan prije početka sezone bila je borba za titulu. Smrt supruge bivšeg glavnog dizajnera ekipe Jamesa Allisona, razmontirala je ekipu, koliko god to negirali u Ferrariju.

“Kada je Jean Todt preuzimao ekipu, bio je to priličan rizik, tim je bio pun Talijana. Ali tada sam im rekao: “kada osvojite titulu prvaka, pronaći ćete da je porijeklo Jeanove obitelji sa Sicilije.”

“Ferrari je sada ponovno momčad koja je puna Taijana, a i funkcionira kao da je talijanski tim. Stoga ne zavidim Mauriziju, ne bih htio biti na njegovom mjestu.”


Odgovor

6 komentara

  1. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Pisao sam o ovom u temi Ferrari, samo malo opsirnije. Sad svi klepaju Arrivabenea po ledjima, a covjek nosi bas ogroman teret.

    Kako udovoljit fanovima, kad si izgubio kljucnu osobu za razvoj bolida? Kako udovoljit fanovima, kad znaju da si u banani i da vece glavesine od njega zele da siri pozitivan PR. Fuj posao.

    Naravno kola se lome na njemu, kao i na Domenicaliju nekad, Luca je u svoje vrijeme mislio da ce promjeniti sve ako promjeni timskog sefa? A , TD je daleko zahtjevnija funkcija u timu, sto je logicno.

    Ovaj covjek je pravi izbor za Ferrari, evo proslu utrku je Vettela smirivao, da ne psuje, da se smiri, da ce ucinit sve da Max-a kazne.

    No Vettel je zbog frustriranosti svoje, izgubio 3 poziciju, trebao je se skoncentrisat na utrku, pa zavrsit na 4 poziciji i cekat odluku sudaca, ako progledaju Max-u tad treba sasut sve sucima u lice.

    Jednostavno losa strategija, vozacke pogreske sve to ide na teret timskom sefu, ako njega otpuste Ferrari ce napravit ogromnu gresku!


    0
    0

    0
  2. karthikeyan Prikaži

    Ma maurizio je bog i nek ostane samo tu, ova trenutna postava ferarija maurizio kimi vettel je legendarna


    0
    0

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    A da Bernie transferira novog Todt-a u Ferrari? Eto prilike! Dvije top momčadi se povlače iz top class automoto natjecanja što znači da je veliki broj ljudi u izlogu.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.